ΤΑ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Ικανοποίηση για τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις στην Ευρωκατασκήνωση Ολυμπιάδας

Εγκαινιάστηκε και επίσημα η λειτουργία της Κατασκήνωσης της Ολυμπιάδας που φιλοξενεί Άτομα με Αναπηρία. Η κατασκήνωση ανήκει στην Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και φέτος με την έγκριση του Υπουργείου Εργασίας δόθηκε το κονδύλι των 200 χιλιάδων ευρώ για να λειτουργήσει από το δήμο Αριστοτέλη και να φιλοξενήσει 360 παιδιά με αναπηρία, σε 3 δεκαήμερα μέχρι και τον Αύγουστο.

Η δημοτική αρχή σύστησε τριμελές διοικητικό Συμβούλιο για τις ανάγκες λειτουργίας της κατασκήνωσης, πρόεδρος του οποίου είναι ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής, Όπως τόνισε ο ίδιος κατά τα εγκαίνια, κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του δήμου Αριστοτέλη προκειμένου να ανοίξει στην ώρα της η κατασκήνωση και να μπορεί με αξιοπρέπεια να φιλοξενήσει τα παιδιά.

Η Ελένη Στυλιανού, Πρόεδρος της Εταιρίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά με αναπηρία να φεύγουν έστω για λίγο από το σπίτι τους και να αντιλαμβάνονται ότι τα καταφέρνουν και μόνοι τους. «Είναι μια μεγάλη ανακούφιση και για τις οικογένειες που περιμένουν αυτό το χρονικό διάστημα για να φέρουν σε πέρας εκκρεμότητες. Επίσης είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα», τόνισε και ευχαρίστησε το δήμο για την προσπάθειά του.

Η κα. Ελένη Χατζόγλου, Δ/ντρα του Παραρτήματος του Κέντρου Άγιος Δημήτριος εκπροσώπησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της ΠΚΜ. Σε δηλώσεις της για τις εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε το δήμο για την οργάνωση της Ευρωκατασκήνωσης που όπως είπε επετεύχθη αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που υπήρχαν.

«Είμαστε διπλά ευχαριστημένοι με την ευχαρίστηση των παιδιών, των κατασκηνωτών, κι αν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, με την εμπειρία μας σταδιακά θα τις καλύψουμε», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.

Ξεχωριστό νόημα στην τελετή εγκαινίων έδωσε η ομιλία του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητου, ο οποίος μίλησε για τη δύναμη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τη δύναμη του πνεύματος και της πίστης στον Χριστό όπως είπε. Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι στην οικογένειά του έζησαν με την αναπηρία του πατέρα του όταν εκείνος έχασε το πόδι του.

Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν επίσης το παρόν εκπρόσωποι του δήμου, από την Τεχνική υπηρεσία, οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη, ο Πρόεδρος του  τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και πλήθος κόσμου.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.xalkidikipolitiki.gr/, 8/7/2018]