ΗΛΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ… ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Την τήρηση της υπόσχεσης της υπουργού Τουρισμού ‘Ελενας Κουντουρά ότι μετά τη λήξη του μνημονίου, στις 21 Αυγούστου, και εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα καταργηθεί ο φόρος διαμονής αναμένουν οι ξενοδόχοι της χώρας, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος των ξενοδόχων της Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9.

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε πως, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, το μνημόνιο έκανε γνωστή την Ελλάδα στον κόσμο και συνέβαλε στην ανάπτυξη του τουρισμού. «Το μνημόνιο όσο και αν ακούγεται παράδοξο, μας έκανε πολύ μεγάλη διαφήμιση, αρνητική τα πρώτα δύο χρόνια αλλά στην πορεία μάς έχουν μάθει όλοι. Δεν είναι τυχαίο που η επισκεψιμότητα στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη έχει ανέβει κατακόρυφα. Κρατάμε το θετικό, ότι η χώρα κάνει σταθερά βήματα και από το 2015 2016 έχει επιστρέψει στον τουριστικό χάρτη της Μεσογείου», εξήγησε.

Δεν ξέρουμε αν όντως το μνημόνιο ωφέλησε τον ελληνικό τουρισμό, αυτό είναι μάλλον συζητήσιμο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως ο κ. Τάσιος, όταν δίνει συνεντεύξεις, δίνει δυνατούς τίτλους στα μέσα ενημέρωσης…

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, του Γ. Χατζ., 06/07/2018]