ΚΑΙ Ο ΠΙΡΤΣΙΟΛΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ…

Η καλύτερη στιγμή για τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2005 είναι το 2018, υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας  κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης της ΔΗΣΥ στη Βουλή για την πορεία της ανάπτυξης.

«Δεν αποδέχομαι ότι υπάρχει εχθρότητα στις επενδύσεις λόγω ιδεοληψίας. Ορισμένοι έχουν ιδεοληψίες» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας σε μια ιδιαίτερα ήπια πολιτικά τοποθέτηση. «Όμως η εκάστοτε πολιτική εξουσία δεν μπορεί να λύνει προβλήματα με εντολές και να παρακάμπτει νόμους, γιατί τότε είναι αναποτελεσματική και αναξιόπιστη. Διότι όταν υπουργοί και πρωθυπουργοί υπόσχονται “ελάτε και θα το κανονίσω εγώ” είναι το μεγαλύτερο έγκλημα».

Ως παραδείγματα ο υπουργός ανέφερε το Ελληνικό και την Ελληνικός  Χρυσός. Για το μεν Ελληνικό είπε πως σε λίγο χρόνο επιτελέστηκε ένα πάρα πολύ δύσκολο επιχείρημα. «Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε διαφωνίες για το έργο αυτό αλλά και πολλά εκδοτικά συγκροτήματα, πολλοί δήμοι. Όλοι οι δήμοι της περιοχής είχαν διαφωνίες για το έργο» είπε. Επανέλαβε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν εκδοθεί όλες οι ΚΥΑ που χρειάζονται για το Ελληνικό.

Για την Ελληνικός Χρυσός συμπλήρωσε ότι «και το θέμα αυτό έχει λύση τελικά. Η εταιρεία υποχρεούται για την παραγωγή καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Αυτό είναι ένα θέμα τεράστιο που λύθηκε. Και το δεύτερο, υποχρεούται η εταιρεία να σεβαστεί ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο οικολογικών περιβαλλοντικών προδιαγραφών».

Στη γενικότερη πολιτική τοποθέτηση ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι σταδιακά  διαμορφώνεται κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας.

Και συνεχίζοντας το φλερτ προς την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι «εμείς επιθυμούμε να συνδιαλλαγούμε με όλους και ιδιαίτερα με όσους έχουμε ιστορική συγγένεια. Θα προχωρήσουμε και σε Συνταγματική αναθεώρηση. Κι όπως έλεγε ο καθηγητής Αρ. Μάνεσης η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων και μόνο. Και εμείς θα επιδιώξουμε να έχει προοδευτικό πρόσημο».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, της Μ. Νταλιάνη, 20/4/2018]