ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έκρηξη επενδύσεων  στη Bόρεια Ελλάδα, με τη δημιουργία νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και την αναπαλαίωση ή ανακατασκευή παλαιότερων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να… χτυπάει κόκκινο.

Επιχειρηματικοί όμιλοι -ελληνικοί και ξένοι- έχουν εισβάλει στις παραθεριστικές περιοχές, βλέποντας τις προοπτικές μιας ακόμα μεγαλύτερης τουριστικής ανάπτυξης, και επενδύουν σημαντικά κεφάλαια. Παρά τις θετικές προοπτικές του τουρισμού πάντως, η γραφειοκρατία παραμένει το μεγάλο αγκάθι που φρενάρει τις επενδύσεις, αφού για να αρχίσει η υλοποίηση ενός πρότζεκτ χρειάζεται ένας αγώνας δρόμου περίπου 2 χρόνων για την έκδοση όλων των αδειών! Στη Βόρεια Ελλάδα, η Χαλκιδική βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με σημαντικά πρότζεκτ να προχωρούν και να είναι έτοιμα είτε για το φετινό καλοκαίρι είτε για την επόμενη σεζόν.

Στο «φιλέτο» της Νικήτης Χαλκιδικής, στην παραλία του Αγ. Ιωάννη, μέσα στον Φεβρουάριο -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- θα αρχίσει να κατασκευάζεται μια νέα υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 200 δωματίων. Η επένδυση, που θα φτάσει τα 23 εκατ. ευρώ, γίνεται από τον όμιλο Μεντεκίδη, που απέκτησε την έκταση των 253 στρεμμάτων -με παραλιακό μέτωπο 2.000 μέτρων- από το ΤΑΙΠΕΔ το 2015.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μεντεκίδης Κατασκευαστικη, Γιώργος Μεντεκίδης, ανέφερε ότι οι εργασίες θα είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα αν δεν υπήρχαν γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως μέχρι πρόσφατα δεν είχε συσταθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και καμιά επένδυση δεν μπορούσε να προχωρήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της επένδυσης χρειάστηκαν 16 άδειες από διάφορες υπηρεσίες!

Στα πλάνα της εταιρείας είναι μετά το ξενοδοχείο, που θα είναι έτοιμο σε χρόνο-ρεκόρ, για τη σεζόν του 2019, η κατασκευή ενός ολόκληρου παραθεριστικού χωριού το οποίο θα έχει 100 ως 200 βίλες, 200 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία. Συνολικά για το ξενοδοχείο καθώς και για το παραθεριστικό χωριό υπολογίζεται πως θα επενδυθούν στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη περίπου 40 εκατ. ευρώ.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, 6/2/2018]