ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ – ΣΤΥΛΩΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ

Αν και ο πόλεμος στην άρση βαρών μοιάζει επί της ουσίας  να έχει τελειώσει με την προκήρυξη των εκλογών στις 16 Μαρτίου, στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, τα τύμπανά του ηχούν ακόμη. Ο «Ελληνικός Χρυσός» σκέπτεται να μην επιστρέψει στο άθλημα ως χορηγός και ο Βαλέριος Λεωνίδης θα αποφασίσει για το μέλλον του μετά τις εκλογές.

Η βιτρίνα του αθλήματος είναι ραγισμένη και η άρση βαρών για να είμαστε ειλικρίνεια αυτή τη στιγμή δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο πέρα από τη βιτρίνα των παλαιών ένδοξων ημερών της. Το λαμπερό βιτρό με τα πρόσωπα του Πύρρου, του Βαλέριου, του Κάχι, του Μήτρου και των άλλων μεγάλων παιδιών πια εκείvης της εποχής δεν παρέμεινε μία εικόνα. Ήττα δεν συνιστά το γεγονός ότι χώρισαν οι δρόμοι τους, αλλά ότι είναι πλέον δύο παράλληλες γραμμέ5 και στον ορίζονται δεν φαίνεται διασταύρωση να τους ενώνει.

Από το 2008 κινούνται μόνο οι λεπτοδείκτες του ρολογιού του αθλήματος, ίσα για να αποδεικνύεται ότι έχει ζωή και στην Ελλάδα. Οι δείκτες του έμειναν κολλημένοι στις 4 Απριλίου εκείνης της χρονιάς και στην ανακοίνωση που άρχιζε έτσι: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) ανακοινώνει ότι σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADA με εντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκτός αγώνων, στις 7 Μαρτίου του 2008, βρέθηκαν θετικά, τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών». Ακολούθησε η οικονομική στενότητα και οι αντιθέσεις που είχε ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης  με πολλές ομοσπονδίες. Η πονεμένη ιστορία του σπορ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο Πύρρος όταν χρειάστηκε να φύγει για τις ΗΠΑ παρέδωσε τα «κλειδιά» στον Κώστα Κορλό, ο οποίος με τιςs λογιστικές του γνώσεις προσπάθησε να βάλει οικονομική τάξη, έβγαλε και τρία κουτιά των χιλίων με κάρτες με τη νέα του ιδιότητα κι έπιασε δουλειά. Μέχρι που τα «έσπασαν» όταν η πλευρά Κορλού ήθελε να διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017 στο Λουτράκι ως συμφέρουσα οικονομικά επιλογή (άγνωστο αν είχε εξασφαλίσει και χορηγό πέρα από την κάλυψη των εξόδων των αθλητών) και ο Πύρρος στον Πολύγυρο προκειμένου να πάρει και πάλι η ομοσπονδία τη χορηγία από τον Ελληνικό Χρυσό, που είναι επίσης αρωγός και στο Ινστιτούτο του. Τότε, ο Δήμας επανήλθε στη θέση του προέδρου μα η αντιμαχόμενη πλευρά δεν εγκατέλειψε την ομοσπονδία και έμεινε στο ΔΣ.

Στον Ελληνικό Χρυσό έπειτα από τα τελευταία γεγονότα σκέπτονται σοβαρά να μην επανέλθουν ως χορηγοί στην ομοσπονδία και να μείνουν εκτός άρσης βαρών. Ο δε Βαλέριος που παύθηκε από τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή είπε στο Sportime: «Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου. θα περιμένω τις εκλογές» και εξήγησε ότι με τον Πύρρο Δήμα δεν μπορεί να συνεργαστεί και πάλι. Στην πλευρά του Κορλού –μεταξύ τους– παραδέχονται ότι δύσκολα θα επανέλθουν στην ΕΟΑΒ, καθώς δεν έχουν σωματείο να εκπροσωπήσουν στις εκλογές. Ωστόσο, περιμένουν τους επόμενους σταθμούς των… λεπτοδεικτών και ενδεχομένως και νέες αντιδράσεις ή και γεγονότα που θα τους ανοίξουν και πάλι το δρόμο.

[ΠΗΓΗ: SPORTIME, της Μαρίας Καούκη, 15/02/2018]