ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ

Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες 7 Νοεμβρίου το Γενικό Λύκειο Αρναίας από τους μαθητές. Αντιπροσωπία των μαθητών μας παρέδωσε το κείμενο με τις αιτίες που τους ανάγκασαν να προβούν σ΄αυτή τους την ενέργεια.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Από χθες, 7 Νοεμβρίου, το ΓΕΛ Αρναίας με κοινή απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών, πραγματοποιεί κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη των καθηγητών. Συγκεκριμένα, έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη του Σχολικού έτους και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το διδακτικό πρόγραμμα του Σχολείου. Οι ειδικότητες των καθηγητών που λείπουν είναι Μαθηματικός, Φυσικός και Πληροφορικός, με αποτέλεσμα ένα τμήμα της Α΄ Λυκείου να μην διδάσκεται τα Μαθηματικά Γενικής, όλη η Β΄ Λυκείου επίσης τα Μαθηματικά Γενικής, καθώς και δύο τμήματα κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄ Λυκείου να στερούνται τα μαθήματα της Φυσικής και της Πληροφορικής αντίστοιχα.

Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν τη σημαντικότητα της κατάστασης και το σοβαρό αντίκτυπο που δημιουργούν αυτά τα κενά μαθημάτων, στην επίδοση των μαθητών και την πρόοδό τους στη συνέχεια των Σχολικών ετών, τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα δίκαια αιτήματά μας και να βοηθήσετε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.gr/, 8/11/2017]