ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

Ο ιερός Μητροπολιτικός ναός Αγίου Στεφάνου Αρναίας εξέδωσε ανακοίνωση ενημέρωση προς του γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών και τα ισχύοντα περί «Φάκελου Μαθήματος».

«ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

Αρναία 17 ΟκτωβρΙου 2017

Προς

Τους Γονείς και Κηδεμόνας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας

Αγαπητοί μας Γονείς και Κηδεμόνες

Με την Χάρη του θεού χθες Δεύτερα 16 Οκτωβρίου 2017. κατόπιν παρακλήσεως κάποιων Γονέων μαθητών του Δημοτικού μας Σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και κατόπιν εποικοδομητική συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών και τα νέα σχολικά εγχειρίδια που παρέλαβαν φέτος τα παιδιά μας.

Πολλοί γονείς σήμερα προχώρησαν στην παράδοση του «Φάκελου Μαθήματος» των θρησκευτικών συνοδευόμενο από τη σχετική Δήλωσή στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου.

Επειδή πολλοί Γονείς μας επισκέφτηκαν σήμερα στο γραφείο του Ιερού μας Ναού, έχοντας την απορία αν κάνοντας αυτήν την κίνηση (επιστροφή του εγχειριδίου) είναι νομικά κατοχυρωμένοι και αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στο παιδιά και το ποίμνιό μας, επαναλαμβάνουμε το έξης:

Με τις υπ’ αρίθμ. 1434/28-9-2017 Οδηγίες για τη Διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών είναι σαφές ότι οι γονείς μπορούν ελεύθερα να επιστρέφουν τους φακέλους των Θρησκευτικών πίσω και να αξιώσουν τα παιδιά τους να διδαχθούν μόνο θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Πίστη καθώς και να μην αξιολογηθούν επί του φάκελου που επιστρέφουν. Αντίστοιχη ελευθερία παρέχεται και στους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν να διδάξουν μόνο Ορθόδοξες θεματικές.

Σύμφωνα και με τις ανωτέρω νέες διευκρινιστικές οδηγίες του Υπουργείου, καθώς και όλης της υπόλοιπης Νομολογίας των Δικαστηρίων μας για το μάθημα των θρησκευτικών, οι γονείς δεν έχουν να φοβηθούν το οτιδήποτε από την επιστροφή του “Φακέλου”.

Όποιοι εκ των αρμόδιων προφασίζονται απίστευτους ισχυρισμούς είναι σαφές ότι βρίσκονται εκτός κάλυψης του Υπουργείου. Θυμίζουμε δε τη γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου κ Γεωργίου Κρίππα σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί που Διδάσκουν ως θρησκειολογία το μάθημά τον θρησκευτικών διαπράττουν παράνομο προσηλυτισμό.

Γιο άλλη μια φορά καλούμε το σύνολο των Ελλήνων Ορθόδοξων να αναλάβουν την εκκλησιαστική, συνταγματική και ιστορική τους ευθύνη και να αξιώσουν την ανάκληση του νέου προγράμματος σπουδών για το μάθημά των θρησκευτικών

Η Ελληνική Πολιτεία, τόσο ευαίσθητη οψίμως σε ζητήματα «αυτοπροσδιορισμού», οφείλει να σεβαστεί την ιδιοπροσωπία μας ως Ορθόδοξων Χριστιανών, οφείλει να σεβαστεί το Νόμο, το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Με σεβασμό και τιμή Ο Προϊστάμενος του ιερού Ναού

Αρχιμ. Παΐσιος Σουλτανικάς»

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 21/10/2017]