Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΕΜΟΝΤΕ…

Όσοι ταξιδέψαμε φέτος μέσα στη χώρα διαπιστώσαμε το ίδιο. Παντού, ακόμη και σε απομακρυσμένα σημεία, υπήρχαν ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο. Εντύπωση μου προξένησε η συνεχής ροή οχημάτων από το βόρειο πέρασμα των συνόρων στον Προμαχώνα. Η Ελλάδα είναι στα πρωτοσέλιδα των διεθνών MME, αλλά με θετικά σχόλια αυτή τη φορά. Το βραβείο του Conde Nast Traveller για το 2017 κερδίζουν τα ελληνικά νησιά. Όλοι θέλουν να την επισκεφτούν. Η συγκυρία λειτουργεί υπέρ της. Είναι ξανά στη μόδα. Μετά από 7 χρόνια μιζέριας, πήραμε μια μικρή δόση αισιοδοξίας.

Επιστρέφοντας, ο κόσμος γύρω μας άρχισε να επιταχύνει ξανά. O Elon Musk σχεδιάζει το μέλλον μας. Το νέο iphone Χ ανοίγει καινούργιους δρόμους. Και εδώ τι γίνεται;  Μην ανησυχείτε, μας απασχολούν ανάλογα “σημαντικά” θέματα.

Μετά την ψυχιατρικού ενδιαφέροντος συζήτηση αν ο Αδόλφος ήταν κακός και ο Στάλιν καλός- ρωτήστε τους Πολωνούς, αυτοί ξέρουν– για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η χώρα κατοικείται από «περιβαλλοντολόγους». 0 μπούφος φοβάται τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια. Οι κορμοράνοι κάνουν φωλιές στα μπάζα του Βοτανικού. Πάμε για πικνίκ στα πυκνά δάση στο Ελληνικό. Το σεληνιακό τοπίο του λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα δεν ενοχλεί τους la carte «οικολόγους». Ευαίσθητοι για το περιβάλλον, με τις χωματερές δίπλα στα χωριό τους. Πολιτικές πομφόλυγες οι οποίες μαύρισαν από την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού. Σε συνδυασμό με όλα αυτά, κρατικοδίαιτοι γραφειοκράτες και αρχαιολόγοι αποφασίζουν αν και εφόσον θα αναπτυχθεί η χώρα. Το Ελντοράντο των fake news. Το συντομότερο ανέκδοτο… «Grinvest».

Μετρίως μέτριοι κυριαρχούν και παραφράζοντας τον στίχο «όλα τριγύρω αλλάζουνε, στην Ελλάδα όλα τα ίδια μένουν…».

 

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡ_MANCODE, του Απόστολου Κοτσάμπαση, 01/10/2017]