Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ… ΤΡΩΓΕΤΑΙ

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της χώρας μας και των διατροφικών της συνηθειών αποτελεί το επερχόμενο διεθνές διατροφικό συνέδριο που θα λάβει χώρα στην πανέμορφη Χαλκιδική, στο ξενοδοχείο Sani Resort, από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου. Είναι πλέον επιστημονικά διαπιστωμένο από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια ότι η μεσογειακή διατροφή, αυτή που κληρονομήσαμε από τις παλαιότερες γενιές Ελλήνων, είναι η περισσότερο ευεργετική για τον άνθρωπο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey και με συντονιστή τον Έλληνα αναπληρωτή καθηγητή Δημόσιας Υγείας Στέφανο Κάλη, θα επιδιώξουν να μεταλαμπαδεύσουν στους συμμετέχοντες ένα πρότυπο ισορροπημένης διατροφής για υγεία και μακροζωία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν πολλοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία, ελαιοτριβεία και παραδοσιακά τυροκομεία, όπου οι σύνεδροι θα γευθούν ελληνικά προϊόντα και θα συζητήσουν με τους παραγωγούς τις εξελίξεις στον τομέα της μεσογειακής διατροφής και τις πιθανότητες να επεκταθεί αυτή σε επαγγελματικούς χώρους, πανεπιστήμια και ξενοδοχεία, αποτελώντας συνάμα ένα σημαντικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης.

 

[ΠΗΓΗ: REAL NEWS_REAL TASTE, 08/10/2017]