Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τη Χαλκιδική επισκέφτηκε για τρεις ημέρες ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Τουριστικού Οργανισμού στη Γερμανική Αγορά, Karsten Voss, ύστερα από πρόκληση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Έπειτα από μία καλή τουριστική χρονιά, όπου σημειώθηκε μία αύξηση της τάξης 7-8% από τη Γερμανική αγορά, ο ΤΟΧ φιλοξένησε τον κ. Voss στη Χαλκιδική στις 25-27 Σεπτεμβρίου, ο οποίος επισκέφτηκε εκ νέου πολλές περιοχές του νομού, συνομίλησε με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και ενημερώθηκε για τις καινούριες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους επιχειρηματίες και τους φορείς του Νομού, τα τελευταία νέα από τη Γερμανική αγορά που θέλουν τη Χαλκιδική έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους προορισμούς στην Ελλάδα με 2ψήφιο αριθμό αύξησης σύμφωνα με τους μεγαλύτερους Γερμανικούς ΤΟ (Der Touristic, Schauinsland, Alltours). Αυτό είναι αποτέλεσμα 3 κυρίως παραγόντων: της στρατηγικής που έχει αναπτύξει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής τα τελευταία 4 χρόνια μέσα από συντονισμένες δράσεις (συμμετοχή σε πάνω από 70 workshop, roadshows, εκθέσεις ετησίως σε όλη τη Γερμανία, φιλοξενία Γερμανικών δημοσιογραφικών αποστολών, κοινές καμπάνιες με μεγάλους Γερμανικούς ΤΟ, ψηφιακές καμπάνιες εστιασμένες στη Γερμανική αγορά μέσω των κοινωνικών δικτύων του Οργανισμού αλλά και μέσω των καναλιών της DiscoverGreece), της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων της Χαλκιδικής και της ασφάλειας που προσφέρει ο προορισμός.

Ο στόχος του Οργανισμού -για την επόμενη 4ετία- είναι η συνέχιση της αύξησης επισκεπτών από τη Γερμανία και η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κυρίως του περιπατητικού τουρισμού (οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σύμφωνα με το Γερμανικό Οργανισμό Hiking), η οποία θα επιφέρει και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συνεχίζει τις προσπάθειες σχεδιασμού ενός δικτύου περιπατητικών διαδρομών με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική/ιστορική κληρονομιά του τόπου με σκοπό την πιστοποίηση τους από το Ευρωπαϊκό πρότυπο Leading Trails και το 2018, θα αποτελέσει την αρχή για τη νέα στρατηγική τοποθέτηση της Χαλκιδικής ως περιπατητικού προορισμού.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.thestival.gr/, Χριστίνα Ταρταμπούκα, 05/10/17 13:25]