ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ

Δριμεία κριτική στη συνολική πολιτική που το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τα τελευταίο χρόνια ασκεί ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, πρώπν πρύτανης του ΕΚΠΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Θεόδωρος Φορτσάκης. Παράλληλα, τονίζει ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης για επενδυτικό τσουνάμι στην Ελλάδα απλώς δεν υφίστανται.

Σε συνέντευξή του, και σε ερώτηση περί επενδύσεων στην Ελλάδα, ο κος Φορτσάκης απάντησε τα εξής:

Δημοσιογράφος: Ως αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, πώς κρίνετε τις δηλώσεις υπουργών, αλλά και του πρωθυπουργού, περί επενδυτικού τσουνάμι στην Ελλάδα;

Θ. Φορτσάκης: Το επενδυτικό τσουνάμι στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν υφίσταται. Πολλές επενδύσεις μάλιστα ήδη μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες. Η κυβέρνηση εξακολουθεί όμως να επιδεικνύει μια πρωτοφανή εχθρότητα απέναντι τους, όπως καταδεικνύεται ιδίως από τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Ελληνικό και στα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Οι επενδυτές διαμαρτύρονται για χρονοβόρες διαδικασίες και για μη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων. Αυτονόητο είναι ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα πρέπει να τηρείται. Η προστασία του περιβάλλοντος μας και των αρχαιοτήτων μας προέχει. Όλα αυτά όμως πρέπει να λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με τον εκάστοτε επενδυτή.

 

[ΠΗΓΗ: FREE SUNDAY, του Δημήτρη Χρυσικόπουλου, 15/10/2017]