ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΠΟΡΙΣΩΦ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Έργο στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας και Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Η συμφωνία υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ της Καβάλας, μια συμφωνία που χαρακτηρίστηκε ιστορική από τους δύο Πρωθυπουργούς που επεσήμαναν την πολυσήμαντη διάσταση για τις δύο περιοχές ενώ έστειλαν μηνύματα συνεργασίας στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, που δεν είναι μέλη της ΕΕ, αλλά και στην ΕΕ που θα κληθεί να χρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος των έργων που θα αγγίξουν τα 5,5 δις και θα υλοποιηθούν από διακρατικό φορέα.

Προβλέπει τη σιδηροδρομική διασύνδεση των τριών λιμένων της Βουλγαρίας με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης-Καβάλας-Θεσσαλονίκης και την κατασκευή νέας σύνδεσης Τοξοτών-Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Τη συμφωνία υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με τον ομολόγό του ενώ παραβρέθηκε επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Επίσης παραβρέθηκαν τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος και οι Αντιπεριφειάρχες Καβάλας και Ροδόπης, οι βουλευτές Καβάλας Τ. Εμμανουηλίδης, Κ. Μορφίδης, Γ. Παπαφιλίππου, Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ και Σ. Γιαννακίδης, Δράμας Χ. Καραγιαννίδης, Έβρου Δ. Ρίζος, οι Δήμαρχοι Καβάλας Δ. Τσανάκα και Αλεξ/πολης Δ. Λαμπάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι επιστημονικών και αναπτυξιακών φορέων της περιοχής, οι συντονιστές νομαρχιακών του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί άλλοι.

Δείτε εδώ σε βίντεο τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών.

 

[ΠΗΓΗ: https://xanthi2.gr, από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 6/9/2017]