Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ”

«Θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στην Ελλάδα με σεβασμό στο περιβάλλον και αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο – προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας η υλοποίηση των εμβληματικών επενδύσεων Ελληνικού και Σκουριών».

Την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης του, όταν αυτή έρθει στη διακυβέρνηση, προς το επενδυτικό έργο της Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας μεταξύ άλλων για τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα τόνισε χωρίς περιστροφές πως «απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των εμβληματικών επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές» υπογράμμισε.

Ειδικά για το ζήτημα των Σκουριών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Θέλουµε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα µας, πάντα µε σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως στη Μακεδονία και τη Θράκη μπορούν να γίνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στον εξορυκτικό τομέα.

«Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού» υπογράμμισε, μιλώντας για το είδος της επιχειρηματικότητας που οραματίζεται για τη χώρα.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη λανθασμένη πορεία που διέγραψε η μεταλλευτική επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική εξαιτίας της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τη μετατρέψει σε πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

“Οι Σκουριές έγιναν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης στο οποίο μοιράζονταν εχέγγυα αριστεροσύνης” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε “καμία σοβαρή χώρα όμως δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο τον ορυκτό πλούτο της, πάντα με αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως η όταν το κόμμα του θα λάβει τη λαϊκή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας θα σταματήσουν πάσης φύσεως παρελκυστικές τακτικές σε βάρος των επενδύσεων, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Ελληνικού και των Σκουριών.

“Ποτέ δεν θα παίξουμε με τις δουλειές απλών ανθρώπων βάζοντας τις εργασίες τους στο ζύγι της κομματικής αντιπαράθεσης” επισήμανε με έμφαση και μετά από σχετική ερώτηση για τις αντιδράσεις των antigold αναφορικά με πιθανές συνέπειες στο περιβάλλον, πρόσθεσε ότι “Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις, όμως είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι υπέρ της επένδυσης. Τη συμβατότητα μιας επένδυσης με τους κοινοτικούς περιβαλλοντικούς όρους την κρίνει μόνο η δικαιοσύνη.”

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν πιστεύει την επενδυτική μετάλλαξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς όπως είπε “στην πραγματικότητα δεν το εννοούν και συνεχώς δημιουργούν προβλήματα” και τόνισε αναρωτώμενος “έπρεπε να γίνει πρώτα ρεζίλι η χώρα μας διεθνώς για να υπογράψει ο κ. Σταθάκης τις άδειες που κρατούσε τόσο καιρό;

Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βίντεο από τις ομιλίες και δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

 

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 17/9/2017]