ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ELDORADO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η καθυστέρηση της επένδυσης της Eldorado Gold στην Ελλάδα θα αποτελέσει θέμα προς συζήτηση κατά τη συνάντηση του Eurogroup της Παρασκευής, στο Ταλίν της Εσθονίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος της κομισιόν διατηρώντας την ανωνυμία του.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης θα φέρουν στον Έλληνα συνάδελφό τους την Eldorado Gold ως παράδειγμα προς αποφυγή για «το πως ΔΕΝ πρέπει να γίνονται τα πράγματα», σημείωσε ο αξιωματούχος.  

Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί σε αυτό το Eurogroup και αφορά την Ελλάδα, είναι η συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, για την οποία οι ευρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Οποιαδήποτε σκέψη ότι τα ελληνικά στοιχεία ενδέχεται να έχουν πλαστογραφηθεί και με αυτό τον τρόπο οδηγήθηκε η Ελλάδα σε ένα μνημόνιο είναι γελοία.

Είναι απολύτως εφικτό η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Τα χρονικά περιθώρια είναι σφιχτά, αλλά μπορεί να γίνει. Να σημειωθεί πως μέχρι τέλους του έτους πρέπει να ικανοποιηθούν 95 προαπαιτούμενα.

 

[ΠΗΓΗ: Bloomberg, 13/9/2017]