ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

Σε δημόσια συγγνώμη το αργότερο έως σήμερα για τις δηλώσεις του ότι η επένδυση στη Χαλκιδική είναι απάτη και ξέπλυμα χρήματος , καλείται να προβεί ο Πάνος Καμμένος. Το εξώδικο που του απέστειλαν την περασμένη Πέμπτη οι Καναδοί της Ελληνικός Χρυσός εκπνέει απόψε και μαθαίνω ότι οι δικηγόροι της εταιρείας είναι έτοιμοι να κάνουν αγωγή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Βλέπετε, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να μαζέψει τους χαρακτηρισμούς του κατά της Eldorado Gold, οπότε η μήνυση εναντίον του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τώρα αν οι δικηγόροι της εταιρείας που θα συσκεφθούν αύριο για να καθορίσουν τις κινήσεις τους, θα απαιτήσουν από τον υπουργό και την καταβολή χρηματικού ποσού ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, δεν το γνωρίζω.

Και ηθική βλάβη

Δεν το αποκλείω καθόλου όμως, διαβάζοντας το εξώδικο που κάνει λόγο για αποκατάσταση τυχόν περιουσιακής ζημιάς και χρηματικής ικανοποίησης για κάθε ηθική βλάβη που έχει υποστεί η εταιρεία . Όπως και να έχει, ζούμε πρωτάκουστα πράγματα: ένας ξένος επενδυτής ζητεί από υπουργό ευρωπαϊκής χώρας να πάρει πίσω άρον άρον τα όσα είπε εις βάρος του, δείγμα του αναβρασμού που επικρατεί στους κόλπους των μετόχων της εταιρείας για τον χωρίς προηγούμενο πόλεμο της κυβέρνησης κατά της Eldorado Gold, με στόχο να ακυρωθεί οριστικά μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σκεφτείτε ότι στο εξώδικο οι Καναδοί ζητούν από τον Καμμένο να προβεί σε άμεση ανάκληση των δηλώσεων, το αργότερο εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη λήψη της παρούσας (σ.σ.: το εξώδικο εστάλη την Πέμπτη), με δήλωσή του που θα γνωστοποιηθεί σε όλα τα έντυπα και τα τηλεοπτικά μέσα. Σημειώνω ότι τα δύο άλλα εξώδικα της Ελληνικός Χρυσός, που επίσης επιδόθηκαν την περασμένη Πέμπτη, προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργει ας Γιώργο Σταθάκη, ήταν σε σαφώς λιγότερο σκληρή γλώσσα. Βλέπετε, ουδείς εκ των δύο είχε χρησιμοποιήσει παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

 

[ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, 22/08/2017]