ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Στο τέλος Αυγούστου θα φανεί ποια κατεύθυνση θα πάρει η υπόθεση της επένδυσης της Eldorado Gold στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός. Σε συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των εκπροσώπων των εργαζομένων της τονίστηκε πως για μία ακόμη φορά οι σχέσεις μεταξύ της καναδικής πολυεθνικής και της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε οριακό σημείο, γεγονός που βάζει σε νέα δοκιμασία τους 2.000 εργαζόμενους της ελληνικής εταιρείας, αλλά και την περιοχή της Χαλκιδικής συνολικά.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός για τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση των καθυστερήσεων των αδειοδοτήσεων μέρους των έργων της εταιρείας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, καθώς και για την αρνητική τροπή που έχει πάρει το θέμα της διαιτησίας. Επίσης τους γνωστοποιήθηκαν οι τεράστιες οικονομικές συνέπειες αυτής της διελκυστίνδας, όπως επίσης και η πρόθεση να ακολουθηθούν τα δέοντα και όσα ο νόμος επιτρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις, με στόχο τη διαφύλαξη του συμφέροντος της επένδυσης της εταιρείας, αλλά και των εργαζομένων της, όσο αυτό είναι εφικτό. Από την άλλη πλευρά, άκαρπη απέβη η προσπάθειά τους να έχουν μια σχετική πληροφόρηση από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κορυφώνεται π αγωνία από την πλευρά των εργαζομένων αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις δουλειές τους. Συμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αναμένεται να τοποθετηθούν επίσημα εντός των επόμενων ημερών σχετικά με τις εξελίξεις. Όπως τονίζεται από την πλευρά τους, στόχος τους είναι να προασπιστούν με κάθε τρόπο την εργασία και τους κόπους τους.

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της Λέττας Καλαμαρά, 08/08/2017]