ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΛΑΡΚΟ

Η μείωση της τιμής του νικελίου φαίνεται να έχει φέρει σε αδιέξοδο την ΛΑΡΚΟ, η οποία -σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της Καθημερινής καταγράφει ζημιές 200 χιλιάδων ευρώ την ημέρα.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει έξι σενάρια μείωσης του κόστους, που περιλαμβάνουν διαθεσιμότητες εργαζομένων, περικοπές επιδομάτων και μείωση της παραγωγής. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις και ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτήν τη στιγμή η ΛΑΡΚΟ αδυνατεί να ανταποκριθεί και στη νέα σύμβαση προμήθειας ρεύματος από τη ΔΕΗ, η οποία περιορίζει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας από τα 4.000 δολάρια/τόνο σε 2.500 δολάρια. Η σύμβαση προβλέπει ρύθμιση ανεξόφλητων οφειλών 260 εκατ. ευρώ. Προϋπόθεση για τη χαμηλή τιμή ρεύματος, αλλά και τη ρύθμιση των οφειλών είναι η εμπρόθεσμη αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών, με τη ΛΑΡΚΟ να μην μπορεί να πληρώσει το τιμολόγιο Σεπτεμβρίου.

Ως γνωστόν, η ΔΕΗ είναι μέτοχος της εταιρείας με 11%. Το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 56% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 33% ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

 

[ΠΗΓΗ: ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, 27/7/2017]