ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Για μισή ώρα περίπου, οι κάτοικοι Αρναίας και του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής προχώρησαν την Πέμπτη σε συμβολικό αποκλεισμό των αντίστοιχων κόμβων στη νέα Περιφερειακή Οδό.

Αφορμή για την κίνησή τους αυτή ήταν το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε χθες, στη Χαλκιδική και κόστισε τη ζωή σε μία 43χρονη και μία 76χρονη γυναίκα.

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα, που έχουν σημειωθεί στην περιοχή.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από το δήμο Αριστοτέλη

Ο δήμος Αριστοτέλη, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε χθες, στη Χαλκιδική.

Μάλιστα, με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο δήμος καλεί τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του έργου της Οδικής Παράκαμψης Αρναίας Χαλκιδικής. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος, που συνέβη στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου, του έργου Οδική Παράκαμψη Αρναίας Χαλκιδικής.

Από την αρχή της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, παρ’ ότι δεν συμμετείχε στη μελετητική ωρίμανση του έργου, η οποία συντελέστηκε σε συνεργασία με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τη Νομαρχία Χαλκιδικής και την ΠΕ Χαλκιδικής και κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αντέδρασε, κατέγραψε και επισήμανε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα κρίσιμα σημεία του έργου και των τεχνικών του μελετών, που έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τον Φορέα Κατασκευής, ώστε να καταστεί λειτουργικό σε όλο το εύρος του. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε εκ νέου:

– Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας (που έχουν την ευθύνη της τεχνικής αστυνόμευσης του έργου), να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής σήμανσης που θα αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά να συμβούν ξανά στο μέλλον, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός κυκλοφορίας, μέχρι να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

– Τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του έργου.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό καμίας σκοπιμότητας».

 

 

[ΠΗΓΗ: http://www.thestival.gr/, της Χριστίνας Ταρταμπούκα, 15/06/17]