ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ: “ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής του ανθρώπου. Βρίσκονται παντού γύρω μας, στο φαγητό που τρώμε, στο σπίτι που ζούμε, όταν μετακινούμαστε, όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας…Πολύ απλά δεν ζούμε χωρίς αυτά!

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την φύση και το περιβάλλον καθώς και τη διαχείριση των φυσικών πόρων που την συντηρούν, δημιούργησε το μεγάλο Πρόγραμμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την ομώνυμη Έκθεση για το ευρύ κοινό, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ημερίδες. Σκοπός του Προγράμματος είναι να φέρει τον άνθρωπο κοντά στην πέτρινη φύση και να του γνωρίσει τις άπειρες χρήσεις των ορυκτών στην καθημερινότητά του.

Σήμερα που ο πληθυσμός και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στη Γη, νέες χρήσεις των ήδη υπαρχόντων ορυκτών ανακαλύπτονται και μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 με τα εγκαίνια της Έκθεσης. Για το ευρύ κοινό η Έκθεση θα λειτουργεί από την Πέμπτη 11 Μαΐου και έχει διάρκεια ένα έτος.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη – Παρασκευή 9.30 – 14.30

Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 15.00

ΕΙΣΟΔΟΣ: μόνο με το εισιτήριο του Μουσείου (6€ ενήλικες 4€ παιδιά)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεβίδου 13 & Οθωνος 100, 145 62 Κηφισιά, Τηλ. : 210 8015870

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 1/5/2017]