H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ELDORADO ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Η εταιρεία Integra Gold εξαγοράστηκε από την Eldorado Gold, την Καναδική μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός. Το deal της εξαγοράς έχει ήδη συμφωνηθεί και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες.

Ουσιαστικά, έχει επιτευχθεί μια τελική συμφωνία με την εταιρία Integra Gold Corporation. Η Eldorado Gold συμφώνησε να αγοράσει όλες τις κοινές μετοχές (που έχουν εκδοθεί και πρόκειται να εκδοθούν) που δεν είναι ήδη στην κυριότητα της. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι μέτοχοι της Eldorado θα κατέχουν το 90% της καινούργιας εταιρίας, και αντίστοιχα της Integra Gold το υπόλοιπο 10%.

Να σημειωθεί πως σήμερα, πριν την εξαγορά, η Eldorado κατέχει το 13% της Integra.

Η Integra Gold Corporation έχει στην κυριότητά της ένα χρυσωρυχείο στο Val d’or στο Κεμπέκ του Καναδά. Η περιοχή φιλοξενεί κοίτασμα με εκτιμώμενα αποθέματα ύψους 5,1 εκατ. τόνων και βεβαιωμένα ύψους 3,5 εκατ. τόνων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών έκριναν πως η εξαγορά είναι συμφέρουσα για τους μετόχους και ενέκριναν τους όρους διεξαγωγής της.

Ο CEO της Eldorado Gold κ. George Burns αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Βάσει της προηγούμενης εμπειρίας μου στην κατασκευή και λειτουργία μεταλλείων χρυσού στον Καναδά βλέπω με ενθουσιασμό το άνοιγμα της Eldorado στην ανατολική περιοχή Abitibi της χώρας».

Η είδηση ανακοινώθηκε χθες από την Ελληνικός Χρυσός και σύμφωνα με τα ΝΕΑ της 16/5, και με πηγές που επικαλούνται, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η κίνηση της εταιρείας. Στόχος είναι να δείξουν, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, στην ελληνική κυβέρνηση πως υπάρχουν χρήματα για επένδυση τα οποία, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με την επένδυση στη Χαλκιδική, θα κατευθύνονται σε άλλες χώρες. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να επενδυθούν άμεσα στη Χαλκιδική πάνω από 250 εκατ. δολάρια, πράγμα που σήμερα δυστυχώς κατ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να επιτευχθεί.