ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

image003Στον απόηχο της μεγάλης φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Κυριακής ας δούμε ολόκληρο τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός κου Δημήτρη Δημητριάδη, πριν από την έναρξη του αγώνα των Παλαιμάχων της ΣΠΑΚΕ με τους μηχανικούς της DAE.

«Φίλες και Φίλοι,

Εκ μέρους της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ θέλω να εκφράσω τη χαρά και την τιμή που νιώθουμε με το να είμαστε μέρος αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας, η οποία έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Θέλω να  ευχαριστήσω όλους τους παίχτες που θα ιδρώσουν την φανέλα τους για καλό σκοπό και συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να γίνει πραγματικότητα η σημερινή φιλανθρωπική εκδήλωση.

Για τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές δεν χρειάζονται συστάσεις. Τους έχουμε θαυμάσει και τους έχουμε χειροκροτήσει όλοι,  σε μεγάλες στιγμές τους μέσα στο παρκέ. Χαιρόμαστε που έχουμε σήμερα την ευκαιρία να το ξανακάνουμε.

Για τους συναδέλφους μηχανικούς, έχω να πω πως τιμούν τον κλάδο μας. Διότι μπορεί η κοινή γνώμη να μας ταυτίζει μόνο με σχέδια, με κατασκευές και με αριθμούς, σήμερα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πως διαθέτουμε κι άλλες αρετές, όπως αυτές της άθλησης και της κοινωνικής προσφοράς.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και τον Δήμο Αμαρουσίου για τη συνεργασίας  και να πω ακόμη ένα «μεγάλο ευχαριστώ» σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε σε αυτή την πρόσκληση και είστε σήμερα εδώ.

Εμείς, ως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, είμαστε εδώ με όλη μας την καρδιά. Στηρίζουμε γιατί πιστεύουμε στην ανθρωπιά. Πιστεύουμε στην αξία που έχει κάθε προσπάθεια να φέρει περισσότερα χαμόγελα μεταξύ συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Καμία επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί να αδιαφορεί για το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται.  Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, έχοντας κατανοήσει πλήρως τον ρόλο τους, φροντίζουν να ενσωματώσουν την έννοια της κοινωνικής ευθύνης στην επιχειρηματική στρατηγική τους.

Τα ιδρύματα και οι φορείς που υποστηρίζονται από τα χορηγικά έσοδα της εκδήλωσης επιτελούν μεγάλο και σπουδαίο έργο, σε καιρούς που η φιλανθρωπική δράση και η κοινωνική προσφορά έχουν τεράστια σημασία για την κοινωνική συνοχή,  μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό και είμαστε εδώ. Διότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ επενδύει στην εταιρική κοινωνική ευθύνη,  με ολοκληρωμένα προγράμματα και δράσεις.  Αναγνωρίζει στην πράξη πως οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία,  όπως και η κοινωνία έχει ανάγκη τις επιχειρήσεις.

Οι καιροί ζητούν συνεργασία και κοινή προσπάθεια. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε να ξανανθίσει το χαμόγελο στην πατρίδα μας.  

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και πολλά και σπουδαία. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν καταφέρνουμε να ενώσουμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις προκειμένου να υπηρετήσουμε έναν σκοπό που αξίζει.

Κι αυτό το αποδεικνύουμε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένα καλό παράδειγμα που αξίζει να έχει και καλή συνέχεια! – Σας ευχαριστώ.»