ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ XIAMEN STONE FAIR

stone_fair_2f728Η διεθνής έκθεση Xiamen Stone Fair ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Μαρτίου, στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Xiamen στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας.

Οι διοργανωτές αξιοποιώντας τα πλούσια κοιτάσματα φυσικών διακοσμητικών πετρωμάτων της επαρχίας Fujian και την πλεονεκτική θέση του λιμανιού της Xiamen, αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς την εκδήλωση για να γίνει πλέον η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση πετρωμάτων στον κόσμο.Η έκθεση πραγματοποιείται στη πόλη Xiamen η οποία διαθέτει το λιμάνι που εξυπηρετεί την επαρχία Fujian όπου βρίσκονται πλούσια κοιτάσματα πετρωμάτων με πάνω από 12.000 εταιρείες και εργοστάσια.

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση νέων προϊόντων, τεχνολογιών και εξοπλισμού, η δημιουργία ευκαιριών για τις επιχειρήσεις, η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρωμάτων, έτσι ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη του συνόλου της βιομηχανίας πέτρας και να αυξήσουν τον όγκο των συναλλαγών τους.

Διοργανωτής της έκθεσης είναι η Xiamen Jinhongxin Exhibition Co., Ltd. η οποία διοργανώνει μια σειρά από μεγάλες εκθέσεις διαφόρων κλάδων της βιομηχανίας. Επιπλέον οργανώνει και βοηθάει τους εγχώριους εκθέτες να λάβουν μέρος σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ κινεζικών και αλλοδαπών εταιρειών και ανοίγοντας τις αγορές του εξωτερικού.

Η διεθνής έκθεση Xiamen Stone Fair είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου τόσο σε επισκέπτες όσο και σε εκθέτες. Το μέγεθος της έκθεσης αντικατοπτρίζει την δυναμική άνοδο των αγορών της Ασίας με πρωταγωνίστρια χώρα την Κίνα. Στη Xiamen Stone Fair 2017 αναμένονται περισσότεροι από 2000 εκθέτες από 56 χώρες, πάνω από 150.000 επισκέπτες από 148 χώρες σε έναν εκθεσιακό χώρο 180 στρεμμάτων.

Από το 2009 παράλληλα με την έκθεση λαμβάνει χώρα το Παγκόσμιο Συνέδριο Πέτρας όπου με μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων συζητιούνται και αναλύονται οι τάσεις της βιομηχανίας, των προϊόντων και της τεχνολογίας.

Το 2016 καταγράφηκε αύξηση, σε σχέση με το 2015, στους επισκέπτες από την Βόρεια Αμερική (35,4%), την Ωκεανία (10,58%) και την Ασία (4,9%). Μείωση υπήρξε στους επισκέπτες από την Ευρώπη (-11,34%), την Αφρική (-1,43%) και τις υπόλοιπες περιοχές (-13,10%).

Το Ελληνικό μάρμαρο εκπροσωπείται στις αγορές της Ασίας επάξια από τις επιχειρήσεις μαρμάρου, χωρίς την παραμικρή θεσμική υποστήριξη, σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριες χώρες.

[ΠΗΓΗ: http://elladitsamas.blogspot.gr/, από http://www.stonenews.gr/, 02/03/2017]