Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

festival-tourismouΝα διεκδικήσει το δικό της μερίδιο από την αύξηση, τουλάχιστον 20%, των Ρώσων τουριστών που αναμένονται φέτος στην Ελλάδα φιλοδοξεί η Θεσσαλονίκη, η οποία στα τρία τελευταία δύσκολα χρόνια για τη ρωσική οικονομία υπέστη απώλειες σχεδόν 50% στις διανυκτερεύσεις από τη συγκεκριμένη αγορά. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατό στα επίπεδα του 2013 (στις 90.071), καθώς μετά τη «βουτιά» δύο ετών (2014 – 2015), οι διανυκτερεύσεις των Ρώσων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σταθεροποιήθηκαν το 2016 με οριακή άνοδο (1,61%, στις 52.877).

Τα μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΓΓΤ που ολοκληρώθηκε στη Μόσχα είναι ιδιαίτερα θετικά τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για το σύνολο της χώρας, όπου οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται φέτος οι Ρώσοι να σπάσουν το φράγμα του 1 εκατ. επισκεπτών. Πάντως, θα έλεγε κανείς ότι ακόμα και ο στόχος των 90.000 δεν αντικατοπτρίζει τις μεγάλες δυνατότητες διείσδυσης που έχει η συμπρωτεύουσα στη ρωσική αγορά, λόγω της μοναδικής βυζαντινής κληρονομιάς της αλλά και της εγγύτητάς της τόσο με το Άγιον Όρος όσο και με άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς και παραθεριστικούς προορισμούς. Οι φορείς της Θεσσαλονίκης οφείλουν, αυτή τη φορά συντεταγμένα και σε συνεργασία, χωρίς εσωστρέφεια και διαγκωνισμούς, να αξιοποιήσουν τη διαγραφόμενη ευκαιρία.

[Σχόλιο: Αν κρίνουμε από την διαφαινόμενη αύξηση των προκρατήσεων για την Χαλκιδική, είναι σίγουρα πως η Θεσσαλονίκη θα επωφεληθεί σίγουρα. Πάλι η Χαλκιδική θα ηγηθεί της προσπάθειας αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην Β. Ελλάδα.]

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 20/3/2017]