ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

08s10chalkidik-thumb-largeΣε πόλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων για τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων αναδεικνύεται η περιοχή της Χαλκιδικής, γεγονός το οποίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον ξένων τουριστικών οργανισμών για την ισχυροποίηση της θέσης τους στον προορισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρη Τάσιο, το ενδιαφέρον για νέες τουριστικές επενδύσεις είναι διαρκώς αυξανόμενο και εκδηλώνεται τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους. Όπως αναφέρει στην “Κ” ο κ. Τάσιος, χαρακτηριστική είναι n περίπτωση εταιρείας που ελέγχεται από ρωσικών συμφερόντων fund, στο οποίο συμμετέχει και ο ινδικός επιχειρηματικός όμιλος ΤΑΤΑ η οποία τρέχει αυτή την περίοδο τις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσει άδειες για τη δημιουργία δύο πολυτελών ξενοδοχείων με συνολική δυναμικότητα περίπου 600 κλινών σε ιδιόκτητες εκτάσεις της στην περιοχή Ξηροποτάμι του Δήμου Αριστοτέλη. Στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει την επένδυση εντός του 2018. Στην ίδια περιοχή, βουλγαρικών συμφερόντων εταιρεία Θα επαναλειτουργήσει, μετά την ολοκλήρωση προγράμματος εκσυγχρονισμού, μία ξενοδοχειακή μονάδα που παρέμενε κλειστή επί χρόνια. Επίσης, σε μικρή απόσταση από την Ουρανούπολη Θα λειτουργήσει το τέταρτο ξενοδοχείο του ξενοδοχειακού ομίλου Tor Hotel Group. [..]

Θετικά αναμένεται να λειτουργήσουν για την τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής και οι επενδύσεις που προγραμματίζει η Fraport στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτική για τις τουριστικές προοπτικές του προορισμού είναι η πρόθεση της Tui αλλά και άλλων τουριστικών οργανισμών να διευρύνουν τα προσεχή χρόνια τα προγράμματα τους στη Χαλκιδική.

Σχόλιο μπλογκ: Σύμφωνα με τις προθέσεις του Δημάρχου Αριστοτέλη, από την «μονοκαλλιέργεια» της εξόρυξης, πρέπει να πάμε στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού… Ξεχνάνε δύο βασικές παραμέτρους οι πολέμιοι της μεταλλευτικής: Πρώτον ο τουρισμός είναι εποχιακός και δεύτερον οι επενδύσεις στον τουρισμό πολυτελείας, οι οποίες είναι και ξένων συμφερόντων, ως γνωστόν δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια κέρδους σε ντόπιες επιχειρήσεις με τα all inclusive πακέτα. Αν αυτή είναι η εναλλακτική ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η δημοτική αρχή, να την χαίρεται… Από την άλλη κανείς (νοήμων) δεν λέει όχι στην παράλληλη ανάπτυξη. Αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα η μεταλλευτική δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τον τουρισμό της παραλιακής ζώνης.

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του Στάθη Κουσούνη, 08/03/2017]