ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

sfyriΗ δικάσιμος για τους 21 κατηγορούμενους σχετικά με το περιστατικό της καταδρομικής επίθεσης και εμπρησμού εγκαταστάσεων εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός τον Φεβρουάριο του 2013, πήρε αναβολή για τις 9 Νοεμβρίου του 2017 λόγω κωλύματος δύο συνηγόρων υπεράσπισης.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης, 150 περίπου άτομα, μέλη των επιτροπών κατά της εξόρυξης χρυσού και αλληλέγγυοι, ξεκίνησαν πορεία μέσω της οδού 26ης Οκτωβρίου κινoύμενοι προς την Εγνατία.

Χαρακτηριστικό της σημερινής συγκέντρωσης συμπαράστασης ήταν η παρουσία πολλών πανό και πλακάτ, τα οποία σε μερικές περιπτώσεις επισκίαζαν την παρουσία των συγκεντρωμένων.

Από τις δηλώσεις, ξεχωρίζει αυτή του κου Ζουμπά, δημάρχου Αριστοτέλη, ο οποίος -προτείνοντας τη δική του θεωρία συνωμοσίας-,δήλωσε τα εξής: Και οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες και η αστυνομία κατόπιν εντολών από τους πολιτικούς προϊσταμένους – τότε, έστησε όλο αυτό το σχέδιο στην ΒΑ Χαλκιδική“… Για όλα φταίνε οι άλλοι και οι προηγούμενοι, δηλαδή… Η μόνιμη επωδός…