ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η TELEGRAPH

pine-tree-on-beach-halkidiki-largeΥπόκλιση στη Χαλκιδική από τον βρετανικό Telegraph σε κείμενο όπου την χαρακτηρίζει το «καλύτερα κρυμμένο μυστικό» της Ελλάδας, προτείνοντας στους Βρετανούς να επιλέξουν την Βόρεια Ελλάδα αντί για κάποιο νησί για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές.

Πλέκοντας το εγκώμιο της Χαλκιδικής, αναφέρει πως «Κάτι σαν το παγωμένο τσάι και τα λουκάνικα για χορτοφάγους, η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί μια αντίφαση, ένα τουριστικό οξύμωρο. Ξέρουμε τι σημαίνει “διακοπές στην Ελλάδα”: ένα όμορφο νησιωτικό λιμάνι στο οποίο εκτείνονται ταβέρνες με ασπρισμένους τοίχους σίγουρα κάπου στον Νότο. Αν θέλαμε κάτι “βορινό” θα πηγαίναμε στο Μάντσεστερ. Ή ίσως στο Μούρμανσκ», γράφει η Telegraph και συνεχίζει: «Όμως τέτοια δεδομένα ίσως χρειαστεί να μπουν σε μια στήλη με τον τίτλο “Ελληνικοί Μύθοι”. Αυτές τις ημέρες, δηλώνω ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι ό,τι πρέπει για τους Βρετανούς ταξιδιώτες που ψάχνουν κάτι περισσότερο από μια ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία και μια καράφα με τοπική ρετσίνα».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τους αρχαιοελληνικούς μύθους γύρω από «τρία πόδια» της Χαλκιδικής, όπου λέγεται ότι έλαβε χώρα η Τιτανομαχία, ενώ περιγράφεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της περιοχής: «Το τοπίο είναι τόσο δραματικό, όσο ένα έργο του Αισχύλου, ξεγυμνωμένα πορφυρά όρη που καταλήγουν σε αμμουδερούς κολπίσκους, όπου διαχέεται το άρωμα του πεύκου και του ανθισμένου σχίνου».

«Οι παραλίες (της Χαλκιδικής) λέγεται ότι είναι οι καλύτερες της Μεσογείου», τονίζει ο Βρετανός αρθρογράφος, ενώ δεν ξεχνάει να κάνει ιδιαίτερη μνεία και στη Θεσσαλονίκη.

[Σχόλιο: Ψάχνω σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα για την πανέμορφη Χαλκιδική να βρω κάτι που ενόχλησε σε σχέση με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, αλλά εις μάτην… Λες να είναι όλοι οι γράφοντες «παπαγαλάκια της εταιρείας» και κάνουν τα στραβά μάτια;…]

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 25/02/2017]