ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

0e431587-f03d-47e6-a805-782fab3234aeΣε αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός οδήγησε η παραίτηση του Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου της εταιρείας. Έπειτα από πολυετή παρουσία στη θυγατρική της Eldorado Gold, από εποχής Μποδοσάκη, ο κ. Θεοδωρακόπουλος προχώρησε σε αλλαγή σελίδας στην καριέρα του, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Δημητριάδη, διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης, ένα από τα πιο παλιά επίσης και έμπειρα στελέχη της εταιρείας με γνώσεις μεταλλουργίας και εξειδίκευση στον εμπλουτισμό. Ο κ. Δημητριάδης έχει ήδη αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και θα είναι εκείνος που θα υποδεχτεί στο πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα τον George Burns, επίσης νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής πολυεθνικής, που θα διαδεχτεί τον Paul Wright, λόγω συνταξιοδότησης του, τον φετινό Απρίλιο.

Οι διοικητικές αλλαγές στην καναδική πολυεθνική και την ελληνική θυγατρική της μπορεί να θεωρούνται ως φυσιολογική επιχειρηματική εξέλιξη, ωστόσο δίνουν έναν άλλο τόνο στην από εδώ και πέρα εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αναμένουν την απρόσκοπτη συνέχιση των επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή της Χαλκιδικής, που θα εξασφαλίσει τις υπάρχουσες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί όμως πως σε αναμονή βρίσκεται η απόφαση για το flash melting στο έργο στις Σκουριές. Παράλληλα εκκρεμεί η διευθέτηση παροχής των αδειών ρουτίνας τόσο για το έργο της Ολυμπιάδας όσο και για το έργο στις Σκουριές, που θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση πρόσληψη 500 εργαζομένων στα μεταλλεία και την πρόσληψη άλλων 500 μέχρι το τέλος της άνοιξης στον κατασκευαστικό τομέα των Σκουριών. Επίσης, για την άνοιξη του 2017, έχει προγραμματιστεί n έναρξη της αξιοποίησης του κοιτάσματος στην Ολυμπιάδα.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της Λέττας Καλαμαρά, 22/02/2017]