ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

xalkidiki-poligros2Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας προκάλεσε το νέο κύμα χιονοπτώσεων που εκδηλώθηκε χθες, με αποτέλεσμα να ντυθούν στα λευκά όχι μόνο οι ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, οπότε προβλέπεται μικρή βελτίωση.

Χθες το πρωί οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Θεσσαλονίκης ξύπνησαν με χιόνι στις αυλές τους. Έντονη ήταν η χιονόπτωση στο Πανόραμα, το Ασβεστοχώρι, τον Χορτιάτη, την Εξοχή, το Φίλυρο και το Ωραιόκαστρο. Οι δρόμοι Χορτιάτη Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου έκλεισαν και παραμένουν κλειστοί, ενώ η αστυνομία συνιστά τη χρήση αλυσίδων για την κυκλοφορία σε Σοχό, Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη.

Στο νομό Χαλκιδικής η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Πολυγύρου από το 49ο χλμ. (Αγίου Προδρόμου) έως το 64ο χλμ. (Πολύγυρος), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ιερισσού από Παλαιόκαστρο έως Αρναία (μέσω Ταξιάρχη), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ιερισσού από το 49ο χλμ. (Αγίου Προδρόμου) έως το 95 χλμ. (μέσω Αρναίας), στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου Μ. Παναγιάς, Αρναίας Στανού, Νεοχωρίου Βαρβάρας Ολυμπιάδας, Δουμπιών Σανών, Πολυγύρου Βραστάμων, Πολυγύρου Γερακινής έως το 4ο χλμ., εντός Πολύγυρου και από διασταύρωση Βάβδου έως τον οικισμό Βάβδος.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, του Φώτη Κουτσαμπάρη, 20/01/2017]