ELDORADO GOLD: ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2017

paroramiki-sag-mill-skouriesΣτις 6 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν από την Eldorado Gold στοιχεία για τον προκαταρτικό επιχειρησιακό απολογισμό του 2016 και οι προβλέψεις για το 2017. (Δείτε εδώ ).

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της μεταλλευτικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα, έχει ως εξής:

Ολυμπιάδα

Η Φάση ΙΙ συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου εμπλουτισμού να αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Η συνολική επένδυση κεφαλαίου των 85 εκατ. δολ. για το 2017 περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του εργοστασίου της Φάσης ΙΙ, γενικά έξοδα και κεφάλαιο που σχετίζεται με την προώθηση της Φάσης ΙΙΙ, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης κατασκευής του χώρου απόθεσης αποβλήτων του Κοκκινόλακκα, από κοινού με την ανάπτυξη υπόγειων έργων και τη διαχείριση νερών.

Σκουριές

Η επένδυση κεφαλαίου στις Σκουριές για το 2017 αναμένεται να είναι 170 με 200 εκατ. δολ., χαμηλότερη από την πρόβλεψη του Σεπτεμβρίου 2016 (που ήταν 240-260 εκατ. δολ.), κυρίως λόγω της ευελιξίας στο σχέδιο διάθεσης κεφαλαίου σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες μείωσης κόστους που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα ποσά θα διατεθούν για τη συνέχιση κατασκευής του εργοστασίου εμπλουτισμού και της ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων. Συνεχίζεται η ανάπτυξη των έργων που θα επιτρέψουν την υπόγεια εξόρυξη υλικού, πολύ σύντομα μετά το ξεκίνημα λειτουργίας του open-pit, που προγραμματίζεται για το 2019.

Στρατώνι

Κατά το 2017, στο Στρατώνι αναμένεται ότι θα επεξεργαστούν 200.000 τόνοι μεταλλεύματος με περιεκτικότητα 6,0% σε μόλυβδο, 9,7% σε ψευδάργυρο και 155 γραμ./τον. σε ασήμι. Τα κεφαλαιακά έξοδα για τη χρονιά αναμένεται να φτάσουν συνολικά στα 20 εκατ. δολ., στα οποία περιλαμβάνεται η ανανέωση και αντικατάσταση του υπόγειου εξοπλισμού και η ανάπτυξη υπόγειων έργων.

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 7/1/2017]