Η ELDORADO ΣΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

un-sustainable-development-goalsΣτην Ελντοράντο, η προσέγγισή μας στην επιχειρηματική δραστηριότητα έχει πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο, τις αρχές και τα κέρδη. Αυτό το καλοκαίρι, προχωρήσαμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας για υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές με την προσχώρησή μας στο σύμφωνο Global Compact των Ηνωμένων Εθνών, την μεγαλύτερη πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας στον κόσμο.

Με πάνω από 9.000 μέλη, το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ επιδιώκει να ενώσει επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο ως «μια δύναμη για το καλό». Από τις επιχειρήσεις ζητείται να δείξουν το δρόμο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών μέσα από τη συνεργασία, την εξεύρεση λύσεων σε μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα που απασχολούν την υφήλιο και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους λαούς μας και τον πλανήτη μας.

Όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπάρετ, Διευθυντής Βιωσιμότητας της EldoradoGold, «οι πολιτικές διακυβέρνησης που εφαρμόζουμε, ήδη είναι ευθυγραμμισμένες με τις αρχές του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών»

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πολ Ράιτ: «Η εξόρυξη είναι μια από τις λίγες βιομηχανίες που μπορούν ακόμη να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.Το διαπίστωσα και ο ίδιος από πρώτο χέρι σανπαιδί και σαν νεαρός, ζώντας σε μικρές κοινότητες».

Η ανάπτυξη ευκαιριών με διάρκεια είναι επίσης μια προτεραιότητα «Τελικά, η επιτυχία μας θα μετρηθεί από την πρόοδο των κοινοτήτων πολύ μετά το πέρας των εργασιών μας», δήλωσε ο κος Ράιτ. «Δεσμευόμαστε να συμμετέχουμε σε συνεργατικές ενέργειες οι οποίες θα προωθούν τους ευρύτερους αναπτυξιακούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών».

[ΠΗΓΗ: http://blog.eldoradogold.com/, 20/10/2016]