ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ: Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

untitled1Εξαιρετική παρουσία είχε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων, με 5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα. Συγκομιδή-ρεκόρ από την Κίνα, που ξεπέρασε τα 100 χρυσά κι έφτασε τα 239 μετάλλια στο σύνολο.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στην ελληνική αποστολή μόνο χαμόγελα μπορούν να υπάρχουν, για το πόσο καλή παρουσία είχαν οι αθλητές μας στη διοργάνωση. Κάτι που μαρτυρά, άλλωστε, και ο πίνακας μεταλλίων, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 24η θέση ανάμεσα σε 76 χώρες, με 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 αργυρά, 4 χάλκινα), τη δεύτερη καλύτερη θέση της μετά την 20ή το 2008 στο Πεκίνο, όπου είχε πάλι 5 χρυσά μετάλλια, αλλά περισσότερα αργυρά και χάλκινα.

Φυσικά, η πρώτη θέση ήταν εύκολη υπόθεση για την Κίνα, που έκανε μάλιστα νέο ρεκόρ, τόσο με τα 107 χρυσά μετάλλια, όσο και με τα 239 στο σύνολο. Εντυπωσιακή ήταν και η Μεγάλη Βρετανία, που συγκέντρωσε 30 χρυσά μετάλλια περισσότερα από όσα είχε πάρει πριν από 4 χρόνια στο Λονδίνο, δείχνοντας πως επένδυσε αθλητικά μετά τους Αγώνες που φιλοξένησε, κάτι που αποδείχθηκε και πριν από ένα μήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, το… χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουκρανία, αφού οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να την περάσουν στο νήμα, ενώ την πεντάδα “έκλεισε” η Αυστραλία.

[ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr/, του ΣτέλλιουΧαρτζουλάκη, 18/09/2016]