ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ

aristotelisplash2Μήνας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αφιερωμένες στον Αριστοτέλη, στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης της Γενεύης.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο φιλόσοφο, στα σχολεία της Ελβετίας, στην ελληνική ομογένεια της Ελβετίας.Μετά από σειρά επαφών του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Γεώργιου Ζουμπά και της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων του ‘’ Έτους Αριστοτέλη’’ με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης της Γενεύης, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο φιλόσοφο, στα σχολεία της Ομογένειας της Ελβετίας.Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχισθούν στα σχολεία της Ομογένειας και άλλων κρατών.

Η ανακοίνωση έναρξης των εκδηλώσεων.

«Έχουμε την τιμή να ανακοινώνουμε στις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Ελβετία, στους ελληνικούς φορείς και συλλόγους, καθώς και στο σύνολο του ομογενειακού Ελληνισμού στην Ελβετία, την ανακήρυξη του μήνα Σεπτεμβρίου ως Μήνα Αριστοτέλη, στο πλαίσιο των 2400 χρόνων από τη γέννηση του

Στο πλαίσιο των μαθημάτων μας που αφορούν την αρχαία ελληνική ιστορία και τέχνη, από το πρώτο κιόλας μάθημα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και για έναν ολόκληρο μήνα, όλες μας οι τάξεις πρόκειται να ασχοληθούν με τη ζωή και το έργο του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου, Αριστοτέλη. Με τους εφήβους μαθητές μας, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια και φυσικά διδασκαλία, πρόκειται να αναλύσουμε όλα αυτά που καθιστούν τον Αριστοτέλη, μια εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων όλων των εποχών σε όλο τον Κόσμο. Με τους μικρότερους μαθητές μας δε, μέσα από έναν ξεχωριστό τρόπο, πρόκειται να ασχοληθούμε κατεξοχήν με αποσπάσματα του έργου «Περί Ζώων Ιστορίαι».

Θεωρούμε καθήκον μας να μιλήσουμε στους μαθητές μας, Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, που έθεσε τις βάσεις για τη μετέπειτα φιλοσοφία σε όλο τον Κόσμο. Θεωρούμε χρέος μας και συνάμα τιμή μας να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον Αριστοτέλη, τον φιλόσοφο, τον επιστήμονα, το δάσκαλο, τον άνθρωπο, η ζωή και το έργο του οποίου απασχολούν εκατομμύρια δασκάλους και μαθητές σε όλο τον Κόσμο.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, μια ύψιστη τιμή για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης, να έχει την υποστήριξη της γενέτειρας του μεγάλου φιλοσόφου».

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 13/9/2016]