ΤΟ «VERY MACEDONIA» ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ

ȅӓKύɊǭEя֙ԏÑVɅӮ

Σε νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές ποντάρει η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας To portal «Very Macedonia» μεταφράζεται στα κινεζικά. Οι διαδικασίες αυτού του εγχειρήματος βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ο στόχος είναι το portal να είναι πλήρως έτοιμο από την επόμενη τουριστική σεζόν. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η αντιπεριφέρεια Τουρισμού, που συστάθηκε με το νέο κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Μεταξύ των αγορών στόχων, στις οποίες θέλουμε να στραφούμε τουριστικά, είναι η Κίνα και το Ισραήλ, ειδικά όμως ποντάρουμε στην Κίνα, γιατί είναι μεγάλη αγορά, που έχει ανεβεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι κινέζοι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται τόσο για το δίπτυχο ήλιος θάλάσσα όσο για τον πολιτισμό μιας χώρας, τα μνημεία και τα αξιοθέατά της

«Ως εκ τούτου σκεφτήκαμε να μεταφράσουμε τον τουριστικό μας ιστότοπο, προκειμένου στην αναζήτηση που κάνει ο Κινέζος μέσω του δικού τους google να βλέπει ψηλά τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας», εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης. Ανέφερε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνεργασία με το δημοφιλή ιστότοπο τουριστικών υπηρεσιών «Trip Advisor», καθώς παγιώνεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο η πρακτική ναοργανώνει κανείς μόνος του τις διακοπές, αναζητώντας είτε πακέτα είτε μόνο καταλύματα και μετακινήσεις.

Εκτός όμως από τις νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να επενδύει στις παραδοσιακές, όπως της Πολωνίας και πολλών βαλκανικών χωρών, τουρίστες των οποίων δείχνουν κάθε χρόνο την προτίμησή τους στους νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της περιφέρειας, ο κ. Θάνος σημείωσε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν ταξίδια φιλοξενίας δημοσιογράφων (trip fun) στην Πέλλα, στην Ημαθία, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, ενώ η ΠΚΜ θα συνεχίσει ακάθεκτη τη συμμετοχή της στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Επόμενος σταθμός θα είναι η έκθεση τουρισμού στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, της Φανής Σιοβιτσλή, 29/7/2016]