ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Χαλκιδική

Τη δυνατότητα για πρόσθετες διανυκτερεύσεις στη Χαλκιδική, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αποφάσισαν να δώσουν στους Τούρκους πελάτες τους, που ήδη βρίσκονται εκεί, οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής μέχρις ότου η κατάσταση στην Τουρκία εξομαλυνθεί πλήρως μετά την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), σε μία προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους περίπου 250 Τούρκους πολίτες, που αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή, την οποία κατά την πρόσφατη γιορτή του Μπαϊραμιού κατέκλυσαν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

«Κάναμε ό,τι οφείλαμε να κάνουμε ως επαγγελματίες. Δηλαδή στις 10 Ιουλίου αυτοί οι άνθρωποι ήταν καλοί μας πελάτες και στις 11 όχι;» επισήμανε στο ΑΠΕΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΞΧ και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Ένωση αποφάσισε να έρθει χτες, Δευτέρα, σε επαφή με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και να του προτείνει συγκεκριμένες διευκολύνσεις στον τρόπο ή το υπόλοιπο της πληρωμής και διαμονής των Τούρκων τουριστών. Ο Τούρκος διπλωμάτης ευχαρίστησε θερμά τον εκπρόσωπο την ΕΞΧ για την πρωτοβουλία. Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν κατατεθεί αιτήματα από Τούρκους τουρίστες, που θέλουν να κάνουν χρήση των διευκολύνσεων.

Πριν από λίγες ημέρες, ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που βρίσκονταν στον νομό Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγαλύτερος Ωστόσο, μετά το τέλος της γιορτής του Μπαϊραμιού, οι περισσότεροι εξ αυτών επέστρεψαν στις πατρίδες τους Η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται τη Χαλκιδική καταφθάνει στην περιοχή οδικώς. Το φετινό Μπαϊράμι διήρκεσε από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι τουρίστες να εκμεταλλευτούν τις επίσημες αργίες για να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή από την 1η έως τις 10 του μηνός.