ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΦΗΜΗ

SuOzYBbp8RURmS7RRaYyΗ είδηση για την κίνηση της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής να παρέχουν διευκολύνσεις σε Τούρκους τουρίστες λόγω της κατάστασης στη χώρα τους, ξεπέρασε τα στενά όρια του τοπικού τύπου και πέρασε σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας. Διαβάσαμε το κάτωθι άρθρο του Γιώργου Χαιζηλίδη στην Ναυτεμπορική της 21/7/2016:

«Διευκολύνσεις σε όσους Τούρκους τουρίστες πιθανώς αδυνατούν να επιστρέφουν στη χώρα τους λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί μετά το πραξικόπημα παρέχει η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γρηγόρης Τάσιος ανακοίνωσε στον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη ότι όσοι από τους 200 Τούρκους τουρίστες χρειάζεται μπορούν να παρατείνουν τη διαμονή τους είτε πληρώνοντας λιγότερα χρήματα είτε, εφόσον χρειαστεί, ακόμα και χωρίς να πληρώσουν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην  ΕΞΧ γι’ αυτή την κίνηση, τόσο στο επίπεδο του ανθρωπισμού όσο και στο επίπεδο του μάρκετινγκ. Διότι ο πελάτης εκτιμά ιδιαίτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά του επαγγελματία, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή. Η Χαλκιδική, άλλωστε, έχει επενδύσει χρήμα, χρόνο και κόπο για να ανοίξει την τουρκική αγορά, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα: Περίπου 4.000 Τούρκοι έχουν ήδη επισκεφθεί φέτος τη Χαλκιδική και άλλοι τόσοι αναμένονται τον Αύγουστο, εφόσον βέβαια σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη γείτονα. Και είναι σίγουρο ότι το όποιο κόστος επωμιστούν οι ξενοδόχοι από τις διευκολύνσεις που παρέχουν θα τους επιστραφεί πολλαπλάσιο από την καλή φήμη που χτίζουν».