ΜΝΗΜΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

6481e25faed8efb882bad4698ad5ccd9_XLΗ Εφημερίδα των Συντακτών μας δίνει ένα απόσπασμα από το κατηγορητήριο για τους 21 των Σκουριών, υπονοώντας πως οι αστυνομικοί-μάρτυρες το κατασκεύασαν κατ’ εντολήν! Μάλιστα σημειώνει πως «Το κατηγορητήριο μοιάζει τρομακτικά με εκείνα που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς για κατηγορούμενους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων».Διαβάστε και θυμηθείτε τα απίστευτα γεγονότα που ζήσαμε το 2013:

«Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η ομάδα συγκροτήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Ιερισσού από το πρώτο δίμηνο του 2012 έως την 17/ 2/ 2013 με απώτερο κοινό σκοπό την παύση της λειτουργίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός […]. Κάθε μέλος υποτασσόταν στη βούληση της ολότητας, επιδιώκοντας τον κοινό εγκληματικό σκοπό και μεταξύ σας αισθανόσασταν έναντι αλλήλων ως ενιαία μονάδα . Οι τρομοκράτες είχαν ομάδα κρούσης και ομάδα υποστήριξης. Να πώς περιγράφει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας η δικαστική αρχή: “Οι κατηγορούμενοι φορώντας κουκούλες fullface, ρούχα παραλλαγής και μαύρα μπουφάν, κρατώντας κυνηγετικές καραμπίνες, στειλιάρια. κασμάδες, τσεκούρια και βαριοπούλες, εισήλθαν παράνομα στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου μεταλλείων χρυσού με την επωνυμία Ελληνικός Χρυσός, των οποίων τη φύλαξη είχε αναλάβει η εταιρεία NorthStar. Η κύρια πύλη φυλασσόταν από τους… [αναφέρονται τα ονόματα των σεκιουριτάδων]. Εσύ, μόλις τους συνάντησες άρχισες να πυροβολείς με την κυνηγετική καραμπίνα εκ περιτροπής με τους συγκατηγορούμενούς σου κατά αυτών”. Το βούλευμα γίνεται ανατριχιαστικό: οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό τη δολοφονία, έχοντας μάλιστα προσχεδιάσει το έγκλημα εν ψυχρώ και εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο! Άρχισαν λοιπόν να πυροβολούν “με σκοπό να τους θανατώσεις, όπως είχες ήδη προαποφασίσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”. Το έγκλημα δεν ευοδώθηκε λόγω εξωτερικών εμποδίων.“Οι φύλακες έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο , ενώ τα σκάγια έπεφταν στα αλεξίσφαιρά τους ! Η εγκληματική οργάνωση εξουδετέρωσε και τους άλλους δύο σεκιούριτι, δένοντάς τους τα χέρια πισθάγκωνα και τα πόδια τους μεταξύ τους, ενώ τους πιέζατε με τη χρήση ροπάλου αναγκάζοντάς τους να είναι μπρούμυτα στο έδαφος. Κατόπιν, τους βρέξατε με βενζίνη, φωνάζοντάς τους παράλληλα ότι θα τους κάψετε . Η απόπειρα ανθρωποκτονίας και μάλιστα κατά συρροήν δεν ολοκληρώθηκε και πάλι λόγω εξωτερικών παραγόντων: επειδή οι κατηγορούμενοι αστόχησαν να πλήξουν τους φύλακες σε καίρια σημεία του σώματος τους , αλλά κι επειδή η βενζίνη εκ τύχης δεν ανεφλέγη”».

Εντάξει, και να δεχτεί κάποιος πως υπερβάλλουν κάποιοι μάρτυρες, δεν μπορεί να ψεύδονται! Και τα μισά από αυτά να είναι αλήθεια, μπορεί να μη μιλάμε για τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τραμπουκισμό σίγουρα….

Μέχρι τώρα έχουν κληθεί 72 μάρτυρες και ο 73ος, εκπρόσωπος της Ελληνικός Χρυσός, ως πολιτική αγωγή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε πως η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει στις ποινικές διαδικασίες, συμβάλλοντας στην κοινωνική ηρεμία και διασφαλίζοντας το γενικότερο δημόσιο συμφέρον , ενώ εμπιστεύεται την ακεραιότητα και αμεροληψία των ελληνικών δικαστικών αρχών και είναι πεπεισμένη ότι η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί. «Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να αναζητά τον διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο να ωφεληθεί ο τόπος που αποκαλούμε “σπίτι μας”», δήλωσε ο κος Θεοδωρακόπουλος.