ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 5ο GREEK INVESTMENT FORUM – ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

451173cea19d4cba9bbbbe42eb990024Με χαμηλό τον πήχη των προσδοκιών και με φόντο την προσδοκία επαναφοράς του waiver από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες και, φυσικά, το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στη Νέα Υόρκη το το 5ο Greek Investment Forum με τη συμμετοχή 20 εισηγμένων ελληνικών επιχειρήσεων.

Στον απόηχο της ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Sofitel της αμερικανικής μεγαλούπολης πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική αγορά που καλείται για άλλη μια φορά να πείσει για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας.

Από πλευράς κυβέρνησης την αποστολή των 22 εισηγμένων που μετέχουν στην εκδήλωση θα ενισχύσει ο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας ιδιωτικών και στρατηγικών επενδύσεων,  Λόης Λαμπριανίδης, οι οποίοι και θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους ξένους επενδυτές.

Από την πλευρά των εισηγμένων, το παρόν δίνουν για άλλη μια φορά οι Εθνική Τράπεζα, AlphaBank, Eurobank, Τραπεζα Πειραιώς, MotorOil, Όμιλος Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, AegeanAirlines, ΕΧΑΕ, Fourlis, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, GrivaliaProperties, ΕΛΠΕ, Intralot, LamdaDevelopment, MIG, AtticaBank, , Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Σαράντης και Πλαστικά Θράκης.

Μεταξύ των funds που θα συναντήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, συμμετοχή έχουν δηλώσει επενδυτικά κεφάλαια όπως τα York Capital Management, AMERRA Capital Management και Greylock Capital Management.

Ήδη οι προγραμματισμένες συναντήσεις ανέρχονται στις 400, ωστόσο ο αριθμός των funds που θα συμμετάσχουν αναμένεται να είναι μικρότερος σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αρκετών συμμετεχόντων και στον έγκαιρο προγραμματισμό της εκδήλωσης προκάλεσαν τα προβλήματα του αεροσκάφους της United Airlines που θα εκτελούσε την πτήση.

Χορηγοί του 5ου Greek Investment Forum είναι οι Αlpha Finance, Eurobank Equities, EuroxxXρηματιστηριακή, Morgan Stanley, NBG Securities και Piraeus Securities.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 21/6/2016]