ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ…

arsi_varonΓια να δούμε τι έχει γίνει με το περίφημο θέμα της άρνησης του Δήμου Αριστοτέλη να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, διότι τα πανταχόθεν δημοσιεύματα και οι φωνές διαμαρτυρίας πληθαίνουν… Ας ξεκινήσουμε με το ιστορικό της υπόθεσης: Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών απέστειλε αίτημα στο  Δήμο Αριστοτέλη να χρησιμοποιηθούν το κλειστό Γυμναστήριο της Αρναίας και της Ιερισσού προκειμένου να  διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στις 22 Απριλίου 2016. Η διοργάνωση αυτή θα έφερνε στην περιοχή περίπου 3.000 διανυκτερεύσεις και περίπου 8,000 γεύματα, με αφορμή την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016/17 από την UNESCO, καθώς φέτος συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αυτού αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη απάντησε με αρνητικό έγγραφο, δεδομένου ότι στους χορηγούς αυτής της διοργάνωσης είναι και η Ελληνικός Χρυσός. O Δήμαρχος Αριστοτέλη μιλώντας στο Halkidiki Focus με αφορμή το όχι του στην διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών, λόγω της χορηγίας της σ’ αυτό της Ελληνικός Χρυσός, ομολόγησε επί της ουσίας την αδυναμία της διοικήσεως του να επιβληθεί στα antigold εξτρεμιστικά στοιχεία, που διαφεντεύουν την Ιερισσό.

Είπε λοιπόν ο Γιώργος Ζουμπάς: «Η εταιρεία με τη δραστηριότητά της στην περιοχή έχει δημιουργήσει αντιθέσεις. Ένα μέρος του κόσμου δεν τη θέλει. Αν δίναμε το “πράσινο φως” στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός θα δημιουργούνταν εντάσεις και θα ήταν δύσκολο να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι αποστείλαμε αυτή την εβδομάδα την απάντησή μας στην Ομοσπονδία, στην οποία αναφέρουμε ότι εφόσον είναι η Ελληνικός Χρυσός χορηγός δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόταση».

Η ίδια η ομοσπονδία Άρσης Βαρών δια στόματος του υπευθύνου μάρκετινγκ Γιώργου Ανατολίτη δήλωσε πως κάθε Ομοσπονδία για να συνεχίζει το έργο της, ιδιαίτερα τις σημερινές εποχές της οικονομικής κρίσης, «ζητάει τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πρώτου και Δεύτερου βαθμού – και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία, αλλά και εταιρειών», προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε στην Κόνιτσα, όπου ένας από τους μεγάλους χορηγούς ήταν η εταιρεία Δωδώνη, όπως και στη Φλώρινα όπου μεγάλος χορηγός ήταν η ΔΕΗ. «Φέτος επιλέξαμε τον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς είναι το 2016 έτος Αριστοτέλη, αλλά και Ολυμπιακό έτος και θα ήταν μεγάλη προβολή για την περιοχή, καθώς τους αγώνες ακολουθούν, εκτός από τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς και δημοσιογράφοι» τόνισε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ότι για έναν αγώνα απαιτούνται περίπου 1.000 διανυκτερεύσεις και 2.500 με 3.000 γεύματα».

Για «ιδεοληψίες» του Δήμου Αριστοτέλη έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, τονίζοντας ότι η διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών θα μπορούσε να «δέσει» άριστα με το Έτος Αριστοτέλη, ενώ θα αποτελούσε μια ευκαιρία μεγάλης προβολής της περιοχής σε όλη την Ελλάδα, τόσο από όσους επισκέπτονταν τη Χαλκιδική για τους αγώνες, όσο και από τα media. Παράλληλα ο κ. Βαλιάνος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομία της περιοχής.

Είχαμε και ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Αρναίας προς το Δήμο Αριστοτέλη:

«Ένα ακόμη χτύπημα σε δύσκολους καιρούς για την περιοχή που δραστηριοποιούνται τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, που καταβάλουν προσπάθεια μεγάλη και αγώνα επιβίωσης καθημερινή για να ικανοποιήσουν τον πελάτη προσφέροντας την υπηρεσία τους την αγάπη τους τον μόχθο τους, το χαμόγελό τους, τον χρόνο τους και πολλά χρήματα για την εργασία… Που παρέχουν στον τουρίστα η σε κάθε επισκέπτη προβάλλοντας τον τόπο τους, τα ήθη και τα έθιμα από άκρη έως άκρη της γης… Και φτάνοντας να υλοποιηθούν τέτοιες εκδηλώσεις στην γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη που γιορτάζει τα 2400 χρόνια του με καθαρά αθλητικό πνεύμα (βλέπε πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών) και αργότερα (αγώνες πάλης παλαιμάχων & αγώνες ταε κβον ντο) με την συμμετοχή αθλητών που τίμησαν την Ελλάδα και την πατρίδα … Και καθόμαστε και ασχολούμαστε για το ποιος έχει την χορηγία.. (ας αναλάβει ο δήμος Αριστοτέλη την εκδήλωση τέλος πάντων) ..και να μην κλείνουμε την πόρτα σε θέματα αθλητισμού προβολής και προώθησης του τόπου μας …»

Ακολούθησε η ανάρτηση εδώ στο facebook της Κατερίνας Παπαδημητρίου, Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου εκφράζει το πόσο απογοητευμένη αλλά και προσβεβλημένη αισθάνεται σαν άνθρωπος του αθλητισμού και συντοπίτης.

Τέλος, υπήρξε και επερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, με Αριθμό Πρωτοκόλλου  4479-04-04-2016 και θέμα «Ο Δήμος Αριστοτέλη αρνήθηκε να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών !!!!».

Τελικά θα ασχοληθεί κανείς θεσμικά με αυτή την υπόθεση; Η τοπική βουλευτής πού είναι; Η Νομαρχιακή Επιτροπή; Έχει αυτό το δικαίωμα ο Δήμος; Μπορεί να ξεφτιλίζει δήμο και δημότες σε όλο το πανελλήνιο; Έτσι θα περάσει κι αυτό το θέμα;