ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΖΗΤΙΑΝΙΑΣ…

tsipras-iran-tessera“Το πρώτο είναι πως οι καφενόβιοι της κυβέρνησης, που κρατάνε υπουργεία γιατί ακόμη δεν τους πήρε χαμπάρι (όλος) ο κόσμος, δεν κρύβουν ότι μισούν την επιχειρηματικότητα και τους ιδιώτες επενδυτές.”

Δεν μας έφτανε το ρεζιλίκι του Λαφαζάνη στη Μόσχα που γύρευε προκαταβολή από τον Πούτιν, πήγαμε και στο Ισραήλ και στο Ιράν να πουλήσουμε Ελλάδα… και ελάτε να προλάβετε. Όσο μας έδωσαν σημασία στη Ρωσία άλλο τόσο θα μας δώσουν στο Ισραήλ και στο Ιράν. Ούτε οι ιδιώτες ούτε τα κράτη έχουν λεφτά για πέταμα στην αριστερή Ελλάδα του Τσίπρα.

Μας δέχθηκαν μόνο σαν περιφερόμενους Βαλκάνιους ζητιάνους καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της διεθνούς οικονομικής διπλωματίας, δεν επιτρέπεται να αρνείσαι επισκέψεις έστω και χωρίς οικονομικό περιεχόμενο.

Πολύ δε περισσότερο όταν το ζητάνε, άμεσα ή έμμεσα, και οι Αμερικανοί. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο.

Το πρώτο είναι πως οι καφενόβιοι της κυβέρνησης, που κρατάνε υπουργεία γιατί ακόμη δεν τους πήρε χαμπάρι (όλος) ο κόσμος, δεν κρύβουν ότι μισούν την επιχειρηματικότητα και τους ιδιώτες επενδυτές.

Και με αυτήν την, πεζοδρομιακή, νοοτροπία που τους δέρνει δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα θα περιέλθει σε κατάστασης γενικής ζητιανιάς αν σε 4-5 χρόνια το αργότερο δεν γίνουν επενδύσεις πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Και αυτά όχι για ανάπτυξη αλλά για να μπορούμε, τότε, να μιλάμε για κάποια προοπτική ανάπτυξης.

Σημειώστε μόνο τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή διεθνώς, με τους επενδυτές να οδηγούνται σε κατάσταση απελπισίας, γιατί τα κεφάλαια που απαιτούνται σε επενδύσεις (μόνο για να συντηρηθεί η κάθε οικονομία και να δει παραπέρα ανάπτυξη) ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ το χρόνο.

Τι κάνει λοιπόν το κυβερνητικό τσίρκο μπροστά σε ό,τι μας συμβαίνει και σε ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη και στη διεθνή οικονομία.

Στήνει το πιο αρνητικό φορολογικό σύστημα που μπορεί να ανεχθεί χώρα με ανεργία να πλησιάζει το 30% (για να έχει να πληρώνει τον κομματικό στρατό κατοχής) γνωρίζοντας ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να ανταποκριθεί.

Και, για τα μάτια των ιθαγενών της Ελλάδας, βγαίνει στη γύρα και ζητάει κρατικές επενδύσεις από ποιους… Από τις χώρες όπως η Βολιβία, η Ρωσία, η Βραζιλία, το Ισραήλ και το Ιράν. Χώρες, δηλαδή, που περιμένουν πως και πως να βρουν ανόητους σαν εμάς να πουλήσουν τις δικές τους συνεργασίες.

Γιατί οι Ρώσοι να σου χαρίσουν λεφτά (με διακρατικές συμφωνίες) και να ενισχύσουν τα βλακώδη κρατικά σου προγράμματα όταν ξέρουν πως το διωγμό των ιδιωτών επενδυτών που κάνεις, ως αριστερό καθεστώς, θα γονατίσεις και τότε θα σου πάρουν τα τρένα, τα διυλιστήρια, τα νερά και τις παραλίες με δύο δεκάρες.

Γιατί να το κάνουν, οι Ρώσοι, όταν συνεργαζόμενοι με Γερμανούς επιχειρηματίες (όπως το επιδιώκουν) εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις και από Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Γιατί οι Ισραηλινοί, αλλά και οι Κύπριοι, θα σε βάλουν (από την αρχή) στο παιχνίδι εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίων στη Μεσόγειο μπλέκοντας με τον Τσίπρα και τον Σκουρλέτη που δεν ξέρουν τι σημαίνει αντίκλινο πετρελαίου και εκμεταλλεύσιμο απόθεμα; Απλώς θα σε περιμένουν (αργότερα) ως φτωχό συγγενή…

Εξαιρούνται βεβαίως οι μπίζνες – Ισραήλ, για τις ελληνικές κρατικές εταιρίες που θα βγουν σε ιδιωτικοποίηση. Αλλά και εδώ αν δεν χαλάσουν ισορροπίες με Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς με τους οποίους έχουν μοιράσει το επιχειρηματικό παιχνίδι στην Ευρώπη.

Γιατί θα φέρουν διακρατικές επενδύσεις οι Ιρανοί, όταν έχουν ήδη κλείσει δουλειές με Γάλλους και Ιταλούς ιδιώτες, (πριν φύγει το εμπάργκο) και έχουν δρομολογήσει δουλειές με πετρέλαια που θα τους φέρουν λεφτά στη χώρα από διεθνείς κεφαλαιούχους.

Τι θα κάνουν δηλαδή οι Ιρανοί (που μόλις είδαν άσπρη ημέρα μετά την μεγάλη φτώχεια λόγω των αποκλεισμών). Θα μαζέψουν τα λεφτά του ιδιωτικού κεφαλαίου και θα έλθουν να τα επενδύσουν στην Ελλάδα του Τσίπρα;

Η κωμωδία με την αριστερή κυβέρνηση να περιφέρεται στις Τρίτες χώρες και να προσπαθεί να εμφανίσει εικόνα δυναμικής οικονομικής διπλωματίας δεν είναι το ρεζιλίκι που εισπράττουμε. Άλλωστε το ίδιο θέατρο το έχουν παίξει και οι προηγούμενοι στις πλάτες μας.

Η κωμωδία ή μάλλον η τραγωδία, με τους αριστερούς, είναι ότι τους πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας, σε άχρηστα ταξίδια της μορφής αυτής, και έχουμε πότε τον Τσίπρα, πότε τον Καμμένο και πότε τον εξάδελφο Τσίπρα να μας βεβαιώνουν ότι μας έσωσαν… Κρατείστε αυτά που είπε ο Τσίπρας για ενεργειακή Ελλάδα και για τις συμφωνίες με Ιράν και Ισραήλ. Και αν δείτε ποτέ να μπαίνει τούβλο πάνω στο άλλο μην χάσετε τα εγκαίνια… Θα είναι μοναδικά…