ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ CEO ΤΗΣ ΕLDORADO ΚΑΤΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

1452698856_image«Το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα»

Μόλις χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης προέβη σε μια σειρά καταγγελίες, εναντίον του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold, Paul Wright, μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε διατυπώσει ατεκμηρίωτες καταγγελίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια με την μετοχή της Eldorado στα οποία προχώρησε ο ίδιος ο Paul Wright, συνδέοντας το φερόμενο σορτάρισμα της μετοχής με τις ανακοινώσεις του Ιανουαρίου  για αναστολή της δραστηριότητας στο εργοτάξιο των Σκουριών. Η αντίδραση του θιγόμενου CEO του καναδικού ομίλου ήταν άμεση και σήμερα, η Ελληνικός Χρυσός, η θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα, εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2016

«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς. 

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».  

Λέτε να φτάσουμε μέχρι τα δικαστήρια;