ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ Ο ΧΡΥΣΟΣ

goldΣτο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έκλεισαν τα futures του χρυσού, καθώς οι εντάσεις παγκοσμίως οδήγησαν σε φυγή προς τα ασφαλή assets.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,3% για να κλείσει στα 1.091 δολάρια την ουγκιά. Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου και έκλεισε στο καλύτερο επίπεδο από τις 5 Νοεμβρίου, όταν είχε κλείσει πάνω από τα 1.100 δολάρια την ουγκιά, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Αυτό που “ενίσχυσε” τις παγκόσμιες ανησυχίες ήταν ο ισχυρισμός της Βόρειας Κορέας ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν τω μέσω αυξημένης διαμάχης στη Μέση Ανατολή, μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας και των φόβων για μια οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα -την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και τον μεγαλύτερο εισαγωγέα μετάλλων.

Αυτές οι παγκόσμιες ανησυχίες έχουν πλήξει τα χρηματιστήρια και έχουν βοηθήσει στην τόνωση της ζήτησης για χρυσό, το οποίο θεωρείται ένα ασφαλές καταφύγιο σε καιρούς δύσκολους.

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 6/01/2016]