ΠΥΡΟΝ ΟΜΑΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ PAUL WRIGHT!

IMG_0162Μία –μία όλες οι επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων που δημοσιεύονται παίρνουν θέση ενάντια στη στάση της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που ιδεοληπτικά διώχνει τις επενδύσεις από την χώρα. Και αν θεωρείτε ότι είμαστε υπερβολικοί δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει λάθος μήνυμα προκαλώντας αποεπενδύσεις

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. 
Όπως υποστηρίζει, η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη και στην Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά.  «Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται ότι «χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα, αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει».
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα» καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ

Θριαμβεύουν οι εμμονές, σε πανωλεθρία η ανάπτυξη

«Η αναστολή εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οδηγεί σε μια Ελλάδα της μεγαλύτερης ανεργίας» αναφέρει ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της El Dorado Gold.

O πρώην υπουργός Ενέργειας συνεχίζει στην ανακοίνωσή του: «Όταν θριαμβεύουν οι ιδεολογικές εμμονές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τότε παθαίνουν πανωλεθρία η περιφερειακή ανάπτυξη, η απασχόληση και η εθνική οικονομία.

»  Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο ορυκτός μας πλούτος, να αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο αναπτυξιακός μας κατήφορος.»

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επιχειρήσεις

«Στην σημερινή Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επιχειρήσεις, εκείνο όμως που επιβάλλεται να κάνουμε είναι όλες οι επενδύσεις να τηρούν αυστηρά του περιβαλλοντικούς όρους» σημειώνει.
Καλεί δε τα κόμματα να αποφεύγουν κηρύγματα που διχάζουν την κοινωνία.

Και συνεχίζουμε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΑ

Άκρως αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος το ζήτημα της αναστολής μέρους των επενδύσεων της εταιρείας «Eldorado Gold» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει, αντί να θέτει, να άρει εμπόδια για τη δημιουργία επενδύσεων στη χώρα και βέβαια για τη διατήρηση στη ζωή των επιχειρήσεων που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.

Καλεί δε την κυβέρνηση να αφήσει πίσω τις ιδεοληψίες της και να μην βλέπει τις επιχειρήσεις ως εχθρούς αλλά ακριβώς το αντίθετο, ως συμμάχους που με την ανάπτυξή τους μπορούν να ενισχύσουν την καταρρακωμένη οικονομία της χώρας αλλά και την παραπαίουσα απασχόληση.

«Το αρμόδιο υπουργείο και οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα πρέπει άμεσα να βρουν τη χρυσή τομή, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ενσκήψει, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και για να μη δεχθεί η χώρα μας, για άλλη μια φορά, ένα νέο χτύπημα σε ότι αφορά την ικανότητά της να προσελκύσει και να διατηρήσει μεγάλες επενδύσεις» σημειώνει ο κ. Μίχαλος.

 

Και…ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με τις ιδιωτικές επενδύσεις, που έχει κοστίσει ακριβά στη χώρα και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία, σε ανάπτυξη και σε θέσεις εργασίας.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δώσει λύση στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να σταματήσει να μεταθέτει διαρκώς τις αποφάσεις της.

Η Κεντρική Μακεδονία δεν αντέχει κι άλλους ανέργους. Την ώρα που στόχος όλων μας θα έπρεπε να είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αντιμετώπιση του εφιάλτη της ανεργίας, είναι θλιβερό και εγκληματικό να προστίθενται εκατοντάδες συμπολίτες μας στις στρατιές των ανέργων και να δίνουμε την εικόνα ως χώρα ότι είμαστε εχθρικοί στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις επενδύσεις.

Ας αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση τις ευθύνες της».

 

Είναι αρκετα όλα αυτά;

Θα έχουμε και συνέχεια απ’ ότι φαίνεται.