Κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ: «ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΜΕΙΣ – ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ»

georgantzis stin ertΔεν άφησε περιθώριο για παρερμηνείες ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής, όταν το δίδυμο παρουσιαστριών της εκπομπής “Διπλή Ματιά” στο 1ο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης επιχείρησε να αφήσει σκιές ως προς τα ζητήματα νομιμότητας που αφορούν τόσο την εταιρεία, όσο και την μεταλλευτική δραστηριότητα εν γένει στην ΒΑ Χαλκιδική.

«Καμία εταιρεία δεν έχει υποστεί τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα τους ελέγχους που έχουμε υποστεί εμείς.» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου και πρόσθεσε: «Αν δεν ήμασταν νόμιμοι θα μας είχαν κλείσει».

Επιπλέον ο Κώστας Γεωργαντζής στάθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν την εταιρεία στην αναστολή εργασιών στις Σκουριές υπογραμμίζοντας πως αν είχαν δοθεί άδειες κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από τις υπηρεσίες της πολιτείας εδώ και 3 χρόνια, η εταιρεία δεν θα αναγκαζόταν να απολύσει 600 άτομα, αλλά τουναντίον θα προσλάμβανε επιπλέον 500 άτομα.

Ακόμη, ξεκαθαρίστηκε και η τελευταία επινόηση αερολογικού χαρακτήρα που επικαλέστηκαν αμφότερες οι παρουσιάστριες της εκπομπής, που θέλει την Eldorado να παίζει χρηματιστηριακά παιχνίδια. Ο Κώστας Γεωργαντζής ήταν εξίσου σαφής:

«Η Eldorado δεν ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια στις Σκουριές για να τις κλείσει. Η Eldorado είναι μια εταιρεία που κάνει μακροχρόνιες επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή οι τιμές των μετάλλων δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είμαστε σε φάση επένδυσης. Θα έχουμε καθετοποιημένη παραγωγή σε 8 χρόνια, όπου κανείς δεν γνωρίζει ποιές θα είναι οι τιμές των μετάλλων.

Επίσης, όταν η Eldorado ήρθε για να επενδύσει στην Ελλάδα η τιμή της μετοχής της ήταν στα 17 δολάρια. Τώρα έχει πέσει στα 3,5 δολάρια. Τι να κερδίσει η Eldorado; Μεταλλευτική εταιρεία είναι και όχι χρηματοπιστωτικό fund. Τα χρηματοπιστωτικά fund που στηρίζουν την Eldorado επενδύουν στην Ελλάδα τα χρήματα των Καναδών και Αμερικανών συνταξιούχων και παρ’ όλα αυτά έχουν ζημιές.»

Στην εκπομπή είχαν φροντίσει να είναι “εορταστικό” το σκηνικό της προπαγάνδας έχοντας ως προσκεκλημένο νωρίτερα τον πρόεδρο της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ που παριστάνει τον ύψιστο κριτή και ελεγκτή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Τα ψέματα και οι ανακρίβειες του μάλλον δεν έπεισαν ακόμη και τα “ηχεία” του στην κρατική. Ιδίως όταν είπε τη μυθική φράση: «Εμείς προσφέρουμε την ψυχή, την ζωή και τα χρήματα μας. Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ότι είμαστε άνθρωποι του συμφέροντος».

Μια δήλωση που έκανε ακόμη και μια από τις δυο παρουσιάστριες της εκπομπής να γελάσει (!!!) όταν τη θυμήθηκε συζητώντας με τον εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικός Χρυσός.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την εκπομπή. Το κομμάτι που αφορά το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής αρχίζει από το 1:49:50.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 17/01/2016]