Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

012 ergostasio olumpiada_1Μήνυμα έστειλε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος προς όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Διαβάζοντας «ανάμεσα από τις γραμμές», εκτός από το αδιέξοδο το οποίο περιγράφεται χωρίς ωραιοποιήσεις, διακρίνεται η ελπίδα και μια υπόσχεση προς τους εργαζόμενους, πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες

Σαν διοίκηση, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για την παρούσα κατάσταση και να σας διαβεβαιώσω πως τίποτα δεν αποσιωπείται, αλλά πολλά πράγματα είναι ακόμη εν εξελίξει, και θα τα μάθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Μια ματιά στις εφημερίδες και στις ειδήσεις είναι αρκετή για να διαπιστώσει ο καθένας πόσο ρευστή είναι η κατάσταση.

Εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι παράλληλα με τον αγώνα μας να μην χάσουμε τις δουλειές μας, να διαμορφώνουμε και τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε ανά πάσα στιγμή να ξαναξεκινήσουμε. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένες εργασίες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε προσωρινά να ανακοπεί η εξέλιξη του έργου σαν αποτέλεσμα της αδυναμίας της κυβέρνησης να παράσχει τις απαιτούμενες από τον νόμο άδειες. Υπάρχουν απαιτήσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την σταθεροποίηση και την προστασία των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και των εκσκαφών και βεβαίως του εξοπλισμού.

Για να ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες θα χρειαστούν να επιστρατευτούν αρκετοί από τους υπάρχοντες πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό, και σας ενημερώνω πως θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες συνεχούς δουλειάς.

Όλοι γνωρίζετε πως υπάρχει μια σειρά από πανάκριβο εξοπλισμό που έχουμε ήδη παραγγείλει. Αυτός ο εξοπλισμός θα συνεχίζει να παραδίδεται κανονικά και θα τον τοποθετήσουμε σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις δικές μας, εδώ στο εργοτάξιο ή σε άλλα σημεία, μια διαδικασία που θα μας κρατήσει απασχολημένους τουλάχιστον κατά τους επόμενους έξι μήνες και παραπάνω. Έτσι πρέπει να προετοιμαστούμε για την αποθήκευση αυτού του εξοπλισμού ώστε να είναι ασφαλής και προστατευμένος μέχρι –όπως όλοι ελπίζουμε– να ξαναρχίσει το έργο.

Οι δραστηριότητες συντήρησης και παρακολούθησης που απαιτούνται για την σωστή συντήρηση και προφύλαξη του έργου, του εργοταξίου και του εξοπλισμού θα συνεχιστούν κανονικά σε κάθε περίπτωση. Στο προσωπικό που θα απασχοληθεί με αυτόν τον τομέα θα δοθεί αναλυτικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Μοιραία, το εργατικό δυναμικό και οι συμβεβλημένοι εργολάβοι που δεν απαιτούνται για τις εργασίες και τις διαδικασίες που αναφέραμε, θα τερματίσουν τη συνεργασία τους μαζί μας, αφού η δουλειά τους εδώ τελειώνει. Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος θα ειδοποιηθεί προσωπικά για το πώς θα διαμορφωθεί η εργασιακή του σχέση με την εταιρεία όταν ολοκληρωθούν και οι εργασίες συντήρησης- προστασίας.

Η εταιρεία έχει την πρόθεση να εξετάσει τις τυχόν δυνατότητες να μεταφερθεί προσωπικό από το έργο των Σκουριών σε άλλα έργα. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε νεώτερα και ανακοινώσεις για αυτό ακριβώς το θέμα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως θα βρεθεί μια εναλλακτική λύση για το σύνολο των εργαζομένων στις Σκουριές, αλλά η δυνατότητα να αιτηθούν εργασία στην Ελληνικός Χρυσός θα δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στις Σκουριές, σύμφωνα με τις διαδικασίες και την πολιτική της εταιρείας.

Θα σας παρακαλέσω να εμπιστεύεστε την πληροφόρηση για την κατάσταση, που προέρχεται επισήμως από την εταιρεία και να μην παρασύρεστε από την παραπληροφόρηση. Σαν ελεύθεροι άνθρωποι μπορείτε να μας κρίνετε σαν διοίκηση και σαν εταιρεία, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχνάτε ούτε στιγμή πως το συμφέρον το δικό σας είναι ίδιο ακριβώς με το συμφέρον το δικό μας, και κατ’ επέκταση και της εταιρείας. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, ισχύει ακριβώς και το αντίθετο… – Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος»