ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ…

SONY DSC

Υποθέτω τη διαβάσατε την ανακοίνωση του ΥΠΕΡΕΝ… Αν όχι, την παραθέτω πάραυτα:

«Εντολή για την  άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που υπέβαλαν εκπρόσωποι επιτροπών κατά της εξόρυξης Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε, με τον υπουργό, υποβλήθηκαν στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων,  που συνόδευαν καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αλλά και της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)  για το υποέργο των Σκουριών.

Προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες,  συγκροτήθηκε  ειδικό μικτό κλιμάκιο ελέγχου από στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας.

Ο έλεγχος,  που ξεκίνησε την αμέσως επόμενη ημέρα από την υποβολή των καταγγελιών, ολοκληρώνεται σήμερα.  Μετά την επεξεργασία των ευρημάτων θα υπάρξει  ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων.»

Τι έγινε δηλαδή; Εμφανίζεται στο Υπουργείο ένας ιδιώτης από έναν μη θεσμοθετημένο φορέα (Παρατηρητήριο) με μόνα πιθανά διαπιστευτήρια τα κομματικά, και παρουσιάζει μια «έρευνα» που υλοποίησε μόνος του… Αμέσως, το Υπουργείο ξεσηκώνεται και ο Υπουργός ο ίδιος διατάζει διερεύνηση… Άκυροι όλοι: κρατικές υπηρεσίες, διευθύνσεις του υπουργείου, επιστημονικά ιδρύματα… Μόνο ο Τόλης μετράει…

Τώρα φταίω εγώ να υποθέτω πως η «έρευνα» του Τόλη ήταν παραγγελία από τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ που πολεμάει την επένδυση; Φταίω εγώ να υποθέτω πως το Υπουργείο ψάχνει αγωνιωδώς ερείσματα για να επηρεάσει την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ;

Διαβάστε και τι δηλώνει ο ίδιος ο Τόλης στην εισαγωγή της «έρευνάς» του:

«Είναι σαφές ότι μια τέτοια ολοκληρωμένη καταγραφή και εξέταση της νομιμότητας της επένδυσης είχαν θεσμοθετημένη υποχρέωση να την πραγματοποιήσουν όχι οι πολίτες αλλά το ΥΠΕΡΕΝ, η Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Β. Ελλάδος, η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου του όρου δ1.32 της ΚΥΑ 201745/2011, το Δασαρχείο Αρναίας, το Τμήμα Πολεοδομίας και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους. Κανένας από τους φορείς αυτούς δεν έπραξε μέχρι σήμερα οτιδήποτε σχετικά.»

Ευτυχώς Παναγία μου που υπάρχουν ευαίσθητοι πολίτες σαν τον κο Παπαγεωργίου και «βγάζουν τα κάστανα» από τη φωτιά… Όπως ακριβώς δήλωσε πως θα κάνει και ο πρωθυπουργός μας…

Η σχετική ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στην επένδυση, (διαβάστε τη εδώ) καταλήγει στο «αιδώς Αργείοι»…

Προσωπικά θα ανακράξω «Αιδώς αχρείοι»…