ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ

ste-arxaia1Αναβολή στην υπόθεση της διατήρησης ή μη των αρχαιοτήτων στις Σκουριές έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για την πράξη Σκουρλέτη σχετικά με τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση στο ΚΑΣ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικός Χρυσός, ο σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών, εκπρόσωπος του λαογραφικού Μουσείου Ρεβενικίων, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Μ. Παναγιάς και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη.

Σε ερώτηση του ΚΑΣ προς τους εκπροσώπους της εταιρείας σχετικά με το τι θα σημαίνει μια αρνητική για την εταιρεία απόφαση του ΣτΕ, η εταιρεία απάντησε πως αν η απόφαση είναι αρνητική για την ίδια αυτό θα σημαίνει την οριστική ακύρωση του επενδυτικού της σχεδίου.

Το ΚΑΣ αποφάσισε να αναβάλλει την υπόθεση και να μην μεταφερθούν τα αρχαία μέχρι την έκδοση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου για τις εργασίες στις Σκουριές.

[ΠΗΓΗ: http://www.alterthess.gr/, 16/12/2015]