Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ & Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ

STOES-OLYMP-20150525-268Ο εργατόκοσμος της ΒΑ Χαλκιδικής επέστρεψε και πάλι στην φυσιολογική καθημερινότητα του.

Από τις 8 Οκτωβρίου τα μεταλλευτικά χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής, τα επονομαζόμενα Μαδεμοχώρια και οι χιλιάδες κάτοικοι τους χαμογελούν και αισιοδοξούν. Πιο απλά ξαναζούν μια φυσιολογική ζωή!

Αυτό το δικαίωμα του το έδωσε η προσωρινή απόφαση ανάκλησης της κυβέρνησης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων από την Ελληνικός Χρυσός και την επιστροφή των 2.000 εργαζόμενων στα πόστα ευθύνης τους.

Πριν βγει αυτή η απόφαση και ενώ αναμένεται ακόμη η έκδοση της οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η ιστορική μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής στάθηκε σύσσωμη στο πλευρό των μεταλλωρύχων που έδωσαν έναν έντιμο και ειρηνικό αγώνα για να ανατρέψουν αυτή την άδικη απόφαση που έβαλε λουκέτο στα μεταλλεία.

Δείτε στο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα τους πραγματικούς αγωνιστές της καθημερινότητας να μιλούν για τα συναισθήματα τους πριν και μετά την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ και για το πόσο έχει αλλάξει η διάθεση τους προς το καλύτερο από την ημέρα που επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Αυτονόητα πράγματα και ανθρώπινες στιγμές που δυστυχώς στην χώρα μας όχι μόνο δεν είναι αποδεκτές αλλά γίνονται και αντικείμενο ποινικοποίησης κάποιες φορές…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 26/11/2015]