ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

newego_LARGE_t_1101_54393896Για την απόλυτη στήριξη και συνδρομή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) στο σχέδιο για τη δημιουργία ελληνικού “Νταβός” στην Ελλάδα, μέσω της σύστασης ενός κέντρου τεχνών και φιλοσοφίας, που θα φιλοξενεί και διεθνή συνέδρια στο νησί Αιγιλεία, διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Αλαμάνος, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης κατέθεσαν και την πρόταση του Επιμελητηρίου, που αφορά στη σύσταση μηχανισμού ασφάλισης των ξένων επενδύσεων από μη εμπορικούς κινδύνους, μέσω της δημιουργίας ειδικού οργανισμού και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με το ΟΕΕ, με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η παροχή αυξημένων εγγυήσεων προστασίας στον ξένο επενδυτή, ειδικά σε χώρες, που βρίσκονται σε πρόγραμμα, όπως η δική μας, για όσο χρόνο δεν έχουν σταθεροποιήσει πλήρως την οικονομία τους.

Σημειώνεται ότι δεδομένη είναι και η συμβολή του ΟΕΕ στην κοινή ελληνογαλλική διακήρυξη για προσέλκυση επενδύσεων, όπου εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς είναι ο κ. Μάρδας.

[ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/, 3/11/2015]