PAUL WRIGHT: «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΑΣ»

eldorado

H Eldorado Gold είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ανώτατο όργανο στην Ελλάδα, σχετικά με τη διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα – έχει εκδώσει, με την υπ’ αριθμ. 299/2015 απόφαση, διαταγή ασφαλιστικών μέτρων υπέρ του Εργατικού Κέντρου της Χαλκιδικής και των Εργατικών Σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε – θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα.

Η απόφαση αναστέλλει προσωρινά τις αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία ανάγκασε την Ελληνικός Χρυσός να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Χαλκιδική τον Αύγουστο (όπως περιγράφεται στα δελτία τύπου της Eldorado της 19ης Αυγούστου και 20ης Αυγούστου του 2015).

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ύστερα από ακρόαση που πραγματοποιήθηκε πριν από την σύνοδο της ολομέλειάς της, στις 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να εκδώσει την τελική απόφασή του σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση, έχει κανονική ισχύ η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ακεραιότητα και τη νομιμότητα των αδειών μας στη Χαλκιδική. Θα συνεχίσουμε την μεταλλευτική και την κατασκευαστική μας δραστηριότητα κανονικά, και θέτουμε με άμεση ισχύ τους εργαζόμενους και εργολάβους μας σε καθεστώς απασχόλησης.

Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέρος στον εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ενδεχόμενους προβληματισμούς, από την πλευρά του Υπουργείου.

Η μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και επιθυμούμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης για τον ελληνικό λαό, να συμβάλουμε στην ελληνική οικονομία μέσω της πληρωμής φόρων και να στηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη μέσω των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών σε επίπεδο περιβάλλοντος, επιστήμης, υγείας και ασφάλειας και κοινωνικής συνεισφοράς.

Αυτή η προσέγγιση, την οποία η Eldorado έχει υιοθετήσει με επιτυχία κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών σε διάφορες άλλες χώρες, θα λειτουργήσει προς όφελος  όλων των εμπλεκόμενων φορέων.»

Για το αγγλικό κείμενο, διαβάστε εδώ.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.eldoradogold.com/, 5/10/2015]