Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

ImageHandler

Χθες το απόγευμα ο Παναγιώτης  Σκουρλέτης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αναφέρθηκε σ’ ότι έχει να κάνει με το χαρτοφυλάκιο ευθύνης του και στην επένδυση χαλκού χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.

«Ακούστηκαν πολλά προεκλογικά για τις Σκουριές. τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας και συνέβαλαν και τα συστημικά ΜΜΕ στην παραπληροφόρηση. Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι η απόφασή μας της 19ης Αυγούστου για ανάκληση μελετών στα Μεταλλεία δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα. Αντίθετα εκκινεί από την πεποίθησή μας ότι σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει να προστατεύεται το περιβάλλον η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Απευθύνομαι  στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κάνετε λάθος όταν λέτε  ότι  ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τι Σκουριές  δίνει λάθος σήμα στους επενδυτές. Αν θέλετε να δώσουμε το σήμα ότι η Ελλάδα δεν έχει κανόνες , ότι δεν προστατεύει το περιβάλλον, ότι είναι μια χώρα τριτοκοσμική και πάλι εδώ διαφωνούμε. Όχι. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευρωπαϊκή. Η κυβέρνηση έχει εντολή να προστατεύει το περιβάλλον, να προστατεύει τους εργαζόμενους να προστατέψει τους πολίτες εκείνης της περιοχής, να υπερασπίζεται την νομιμότητα και έτσι θα κινηθούμε από δω και πέρα».

Δεν περιμέναμε, και δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις στα λεγόμενά του σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του. Επιμένει ότι η απόφαση της 19ης Αυγούστου δεν ήταν προεκλογικό τρικ, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα «συστημικά» ΜΜΕ τα οποία τα κατηγόρησε για παραπληροφόρηση επί του θέματος. (Αν δεν κάνω λάθος, με την ορθή ερμηνεία του όρου, «συστημικά» ΜΜΕ είναι σήμερα η ΕΡΤ, η ΕΡΤ3, η ΑΥΓΗ, η Εφημερίδα των Συντακτών…)

Φυσικά δεν υπήρξε στο λόγο του η παραμικρή αναφορά στην απόφαση 299/2015 του ΣτΕ, που ανέστειλε τη δική του, και βέβαια ούτε λόγος για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δείτε στο βίντεο εδώ τις δηλώσεις Σκουρλέτη για τις Σκουριές στο 15′:20″.